XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Höga systoliskt blodtryck symptom

Ditt blodtryck nivå, vilket är ett mått på trycket av blodet som flyter genom dina artärer, kan stiga på grund av faktorer som stress och hjärtsjukdomar. Hjärtsjukdom uppstår på grund av ökat tryck i artärerna som orsakas av uppbyggnad av plack i artärväggarna. En ohälsosam kost, tillsammans med bristen på motion och höga kolesterolnivåer i kroppen, bidrar till plack byggs upp i artärerna. En frisk systoliskt och diastoliskt blodtryck nivå handlar om 120/70, och något över detta område - i synnerhet den övre eller systoliskt, behandlingen - kan indikera ett behov av att söka läkarvård.

Dull Huvudvärk

Ibland kan en tråkig huvudvärk kan uppstå som en följd av högt blodtryck, AmericanHeart.org rapporter. Huvudvärken kan ses som stressrelaterade och kan inte ses som allvarlig för att motivera att se en läkare över först. När fler huvudvärk utvecklas, dock kan andra förändringar. Bröstsmärta kan börja följa huvudvärk också. Vanligtvis när blodtryck blir mycket hög, kanske du känner sjuk nog att göra en resa till akuten för en utvärdering.

Yrsel och Yrsel

Allmän sjukdomskänsla och yrsel kan förekomma, MayoClinic.com indicates.Your kan känna yr när lutad över eller ändra position. Den yr känsla kan uppträda plötsligt eller kan uppstå vid olika tidpunkter på ett kontinuum. Även högt blodtryck har ansetts vara en tyst mördare, finns det fortfarande tecken på förändring i dina känslor av god hälsa att se upp för.

Hjärtklappning i Chest

På grund av hjärtsjukdom, den person som upplever en högre än normalt systoliskt blodtryck kan uppleva hjärtklappning i bröstet, visar MedlinePlus. Hjärtat kan pund som den försöker att pumpa blod genom hela kroppen genom förträngda artärer, som också utarmar pumpförmåga för blodet att flyta lätt i kroppen.

synförändringar

Synförändringar har rapporterats hos patienter med högt systoliskt blodtrycksmätningar indikerar MedlinePlus. Personen kan se ljusblixtar som kan uppstå utan förvarning.

näsblod

Näsblod kan uppträda som det höga blodtrycket fortsätter under en tidsperiod. Obehandlat högt blodtryck leder till detta symptom. En högt blodtryck krisen kan ha inträffat och personen ska ha en utvärdering på akuten. Vanligtvis systoliskt topp avläsning av blodtryck varierar ca 180 vid denna tidpunkt.