XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Naturliga källor av metionin

Metionin är en essentiell aminosyra, vilket innebär att din kropp måste ha det att fungera normalt, men kan inte syntetisera det på egen hand. Metionin är en svavelhaltig aminosyra, nära besläktad med cystein, och båda är byggstenar i protein, liksom de flesta aminosyror. Både metionin och cystein spelar nyckelroller i att skydda och främja hälsan hos din bindväv, leder, hud, hår och naglar. De har också potenta avgiftning egenskaper, hjälper kroppen att utsöndra tungmetaller. En annan fördel med dessa svavelhaltiga aminosyror är deras förmåga att minska bildningen av ammoniak i urin, vilket skyddar mot blåsirritation.

metylering

Av metionin många funktioner i kroppen, ett av de mest betydelsefulla är dess roll i metylering processen. En del av metionin som kroppen härrör från kostkällor kombineras med adenosintrifosfat, ett energiproducerande förening som finns i varje cell i kroppen, för att bilda S-adenosyl-L-metionin, eller detsamma. Denna senare förening är involverad i ett antal biokemiska reaktioner i kroppen, inklusive metylering, en process i vilken en enkel kol enhet eller metylgrupp, sättes till en annan molekyl.

Även SAMe är inte den enda metyldonator i kroppen, är det överlägset mest effektiva. Metylering är avgörande för produktion av olika karosskomponenter, främst kemikalier i hjärnan, och det spelar också en viktig roll i kroppens avgiftningsprocesser. SAMe krävs också för kroppens syntes av svavelhaltiga föreningar, såsom glutation och kondroitinsulfat, en broskkomponent.

Animaliska livsmedel

Generellt sett, animaliska livsmedel är den bästa källan till metionin. De betydligt högre nivåer av aminosyran i animaliska livsmedel är orsaken till en viss oro om möjligheten att metionin brist bland dem som följer en vegan diet eller på annat sätt kraftigt begränsa sin konsumtion av animaliska livsmedel. Bland animaliska livsmedel är fisk särskilt hög i aminosyran. Bonit, kamrat lax, tonfisk, gulfenad tonfisk, hälleflundra och makrill innehåller alla massor av metionin, som erbjuder 690 till 2200 milligram av aminosyran i varje 100-grams portion. Andra metionin-rika animaliska livsmedel inkluderar ägg, mjölk, kyckling, kalkon och fläsk.

Vegetabiliska livsmedel

Tofu, en soja-derivat, toppar listan över växtbaserade livsmedel som innehåller relativt höga halter av metionin. För varje 100 gram rå edamame du förbrukar, får du 780 milligram metionin. Andra vegetabiliska livsmedel rika på aminosyran innefattar rå sockermajs, råa bondbönor, spenat, broccoli, vitlök, senap greener, gröna ärtor, blomkål, bambuskott, sojabönor groddar, sparris, smör sallat och okra.

En varnande anmärkning

Som med många annars nyttiga ämnen, kanske alltför mycket metionin vara en dålig sak, enligt en studie utförd av forskare vid Temple University School of Medicine. Deras djur studie fann att en diet som innehåller stora mängder av metionin kan höja kroppens nivåer av homocystein, en icke-protein aminosyra. I tidigare studier har höga halter av homocystein har kopplats till en ökad risk för Alzheimers sjukdom. Det rekommenderade dagliga intaget av metionin för vuxna varierar från 1,2 till 2,2 gram, beroende på ålder och vikt. Temple forskare publicerade sina resultat i en 2010 frågan om "Current Alzheimer Research."