XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Återhämtningsperioden för en rotfyllning beror på hur många besök det tar att slutföra jobbet. När tanden behandlas och permanent tätad, bör du känna bara lindriga besvär, om någon, för de närmaste dagarna. Det är ingenting som att ha din visdom tänder dras. Här är vad som väntar efter en rotfyllning.

Smärta

Du kan känna ett visst obehag efter bedövningen har avklingat, men du bör kunna återuppta normala aktiviteter inom en dag. Din läkare kan ordinera en smärtstillande eller föreslår att du tar en over-the-counter antiinflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen. Din läkare kan också ordinera ett antibiotikum för att rensa upp eventuella kvarvarande infection.The tand och omgivande tandköttet område kan vara känsliga för två till tre dagar.

tugg Försiktighetsåtgärder

I vissa fall kräver rotbehandling flera besök. I sådant fall kommer tandläkaren sannolikt installera en tillfällig lock för att skydda tanden. Undvik att tugga något tuff eller hård på den tand förrän efter sista besöket. Om inte din tandläkare råder ytterligare försiktighetsåtgärder, du sedan ska kunna återgå till normal äta.

Återställa Tooth

Efter avslutad rotkanalen kirurgi, kan tandläkaren försöka återställa tanden med en fyllning. Emellertid tänder som har undergått rotkanaler tenderar att vara mer sköra än andra. Det gör tanden mer sårbara för sprickbildning när du biter ner på något hårt. Om du plötsligt känner smärta, kan det tyda på att du måste ha en mössa (eller krona) installerat på tanden.

möjliga komplikationer

Enligt WebMD, 95 procent av rotfyllningar är framgångsrika. Emellertid kan en tand innehålla mer än det förväntade antalet kanaler, vilket resulterar i en lämnas obehandlade. Andra problem är tandläkaren saknas en spricka i roten av tanden eller underlåta att fullständigt försegla det behandlade området, vilket möjliggör för bakterier att åter tränga in. På liknande sätt, om kronan eller fyllningen är defekt, kan bakterier återinfektera tanden. Ett tecken på att rotkanalen misslyckats är om tanden är känsliga för kyla.

mOLANDE SMÄRTA

Du kanske upptäcker att efter fyra eller fem dagar, du fortfarande känner smärta när du knyter dina tänder. Om du hade en krona installerat kan tandläkaren behöva lämna det ner justera bettet.