XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man äter mat Långsamt att smälta


Även om de flesta hushåll är fulla av arbetsbesparande prylar, många av oss finner vi löpa igenom dagen med lite tid för avkoppling eller ens att sitta ner för att äta på ett utmärkande sätt. Om du upptäcker att du rusa dina måltider, eller äta medan står upp när du utför hushållssysslor, kommer din kropp inte att smälta maten på ett optimalt sätt. Matsmältningen börjar i munnen, när enzymerna i din saliv börjar att bryta ner, och mat bör vara väl tuggas innan den sväljs. Dessutom, en studie från University of Rhode Island funnit att när tillsagd att äta långsamt deltagarna konsumerade färre kalorier. Därför kommer äta långsamt stödja viktminskning.

Instruktioner

1 Gör måltider högsta prioritet. Det är möjligt att du tänker på att äta som något du kommer att göra när och om du lyckas montera den i. Gör en regel som du kommer att sluta med vad du gör på en förutbestämd tid för att äta, och hålla fast vid det. Om ditt schema inte tillåter tid för dig att laga din egen mat och äta den, besöka en frisk sallad bar eller ett köp en redan färdiglagade du kan äta hemma. Förvandla din mobiltelefon bort och sitta på en plats där du inte blir störd medan du äter.

2 Sätt din mat på en tallrik. Om du har köpt mat från en avhämtning, ta bort den från behållarna och placera den på en tallrik. I sin bok "The Beck Diet Solution," Dr Judith Beck säger den viktigaste råd hon kan ge för hälsosamma matvanor är att sitta ner och äta, med mat på en riktig platta. Dr Beck påstår dessutom att när man äter, bör alla distraktioner, såsom tv, böcker, eller datorn tas bort eller avstängd.

3 Sätt din gaffel. Efter att ha placerat första bettet i dig munnen, lägga dina redskap på bordet och koncentrera sig på att tugga maten väl, och smaka smaken. Räkna hur många gånger varje gång tuggas kan förstöra din njutning av måltiden. Om så är fallet, bara vara säker på varje munsbit tuggas väl innan du sväljer den. Om du är intresserad av att räkna hur många gånger du tuggar, försök att tugga varje munsbit minst 30 gånger, enligt West Chester University Stress Reduction Center.

4 Paus mellan tuggorna. Att äta är ett nöje som bör avnjutas, snarare än en tävling för att se hur snabbt du kan avsluta. Sitt en stund efter avslutad varje gång innan plocka dina redskap upp för att fortsätta din måltid.

Tips

  • Om du upptäcker att du har problem med att sakta ner ditt ätande, använda teknik för att hjälpa dig. Mandometer är en digital skala du placerar i din tallrik. Den ansluter till en liten bildskärm och har en inbyggd dator. När du äter för fort monitorn visar en varning, och en digital röst kommer att berätta att sakta ner. Forskare i Storbritannien, som citeras av Medscape News Today, utförde en studie på 106 överviktiga barn. De upptäckte Mandometer användare åt långsammare och förlorade betydligt mer i vikt än en kontrollgrupp. Dessutom barn som använde en Mandometer förbättrat deras nivåer av high-density lipoprotein kolesterol.