XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Lista över Low Carb Låg socker livsmedel

Carbohydratess är en av de tre makronäringsämnen, den andra är två fett och protein. När du äter kolhydrater, de får omvandlas till glukos och blodsockret lyfta. Bukspottkörteln släpper sedan insulin för att stabilisera blodsockernivåerna. Människor som har diabetes måste vara noga med att inte alltför äta alltför många kolhydrater eftersom att deras bukspottkörteln inte frisätta insulin på rätt sätt, om alls. Låg carb, låg socker livsmedel kan ätas utan risk för en snabb blodsocker spik.

Kött

Nötkött, fläsk, vilt, kalkon, kyckling, anka, gås, fasan och lamm är alla typer av kött som innehåller mycket protein, låg i kolhydrater och låg sockerhalt. Alla derivat av dessa kött är liksom såsom skinka, bacon, korv, biff, hamburgare och korv. Ägg och äggvita är också proteinkällor som är låga i kolhydrater och socker. Detta gäller för alla beredningar, inklusive förlorade, oordning, hårdkokta och stekt.

Fisk

Fisk är en smalare proteinkälla som också låg i kolhydrater och socker. Exempel är lax, hälleflundra, torsk, sardiner, tonfisk, makrill, sill, öring, tunga och flundra. Skaldjur som krabba, hummer, räkor, musslor, musslor, bläckfisk och ostron är också låg carb, låg socker livsmedel.

Grönsaker

Grönsaker är laddade med vitaminer och mineraler, och de har ett högt innehåll av vatten. Men inte alla grönsaker är låga i kolhydrater och socker. Grönsaker som är inkluderar sparris, babyspenat, alla former av sallad, svamp, blomkål, broccoli, selleri, paprika, tomater, rädisor och kål.

Frön och nötter

Frön och nötter är höga i essentiella fettsyror, protein och fiber. De är också låg sockerhalt och kolhydrater. Exempel på dessa är mandlar, valnötter, cashewnötter, jordnötter, solrosfrön, pumpafrön, hasselnötter, linfrön och macadamianötter. Eventuella smör och oljor framställda av dessa nötter och frön är också låga i kolhydrater och socker. Andra oljor som är låga i kolhydrater och socker inkluderar olivolja, safflorolja, sojabönolja och kokosolja.

Mejeriprodukter

Yoghurt, mjölk och kärnmjölk är alla typer av mejeriprodukter som har måttliga mängder av kolhydrater. Low-carb mejeriprodukter inkluderar smör, ost, keso, gräddost och gräddfil.

Alkohol

De flesta alkoholhaltiga drycker är höga i kolhydrater och socker, men det finns några som är låga. Exempel på dessa är lättöl, sherry, vitt vin, rött vin, whisky, rom, vodka och gin.