XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Smärta på nedre högra sidan av magen och amp; Uppblåsthet efter att ha ätit

Smärta i nedre högra sidan av dig magen som sker med uppsvälldhet kan vara relaterade till mer än ett tillstånd. Även smärta på den nedre högra sidan är ofta förknippat med en infektion i appendix, är det inte åtföljs med uppblåsthet. Ring din läkare för ytterligare utvärdering för att utesluta blindtarmsinflammation. Mest smärta som uppstår i det nedre högra regionen av buken är ett tillstånd relaterat till tjocktarmen, även kallad colon. Innan du försöker att behandla dina symptom, kontakta din läkare.

Förstoppning

Förstoppning kan orsaka uppsvälldhet och smärta i nedre högra sidan av magen. Förstoppning definieras av MedlinePlus som har mindre än tre tarmrörelser i en vecka. Det är främst tillsammans med svårigheter att tömma avföring och orsakar avföringen att vara hård och torr. Förstoppning är ett symptom, inte en förutsättning, och har olika orsaker. Den vanligaste orsaken till förstoppning är inte äter tillräckligt dagliga fiber. Fiber hjälper till att upprätthålla tarm regelbundenhet och mjukar upp avföringen. Tala med din läkare om att genomföra en fiberrik kost eller ta fiber tillskott för behandling av ditt tillstånd.

gas Pains

Gas smärtor kan upplevas som helst i din mage och tarmar och vanligen orsakar uppblåsthet. Gas är en vanlig biprodukt av rötningsprocessen. Äta gasbildande livsmedel, såsom kål, broccoli eller bönor, kan utlösa överskottsgasen. Gas smärtor och uppblåsthet är resultatet av instängd gas i matsmältningssystemet som kan orsaka skarpa, jabbing smärtor som kommer och går. Uppblåsthet från överskottsgas kan göra magen känner utspänd, enligt MayoClinic.com.

Irritable Bowel Syndrome

Irritable bowel syndrome drabbar nästan 20 procent av den amerikanska befolkningen och mer än hälften av dessa människor utvecklar symtom runt 30 års ålder, enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer. IBS orsakar onormala rörelser i musklerna som finns i tjocktarmen. De vanligaste symtomen på IBS inkluderar uppblåsthet, gas, diarré, förstoppning och magont. De flesta av smärtan känns i nedre delen av buken, där din tjocktarmen ligger.

Laktosintolerant

Laktosintolerans kan orsaka matsmältnings svårigheter efter konsumerar mejeriprodukter. Om du får ont i nedre högra magen tillsammans med uppblåsthet efter att du dricker mjölk, prata med din läkare om laktosintolerans. Laktos är en sockerart som finns i mjölk som kroppen inte kan smälta. Detta tillstånd lämnar mjölksocker osmält, orsakar gasbildning, uppblåsthet och diarré när den når tjocktarmen.