XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Athletic skillnader mellan Män och kvinnor


Det är ingen hemlighet att det finns många skillnader mellan män och kvinnor och att de två könen har ibland svårt att förstå varandra. Dessa skillnader inkluderar mentala, emotionella och fysiska aspekter. Även om vissa fysiska skillnader mellan män och kvinnor är uppenbara, kan atletiska skillnader vara mer subtil. Både män och kvinnor kan vara världsklass idrottare, men skillnader i fysiologi göra jämförelser mellan idrottare av olika kön orättvisa.

skalle Tjocklek

En skillnad som spelar en stor roll i kampsporter, som boxning och MMA, är skillnaden i skallen tjocklek hos män och kvinnor. I de flesta fall, mäns skallar är mycket tjockare, vilket gör det möjligt män att upprätthålla en större mängd trubbigt våld trauma, såsom ett slag eller sparkar, mot huvudet utan att slås ut. Med tiden kan ofta trauma påverka negativt män och kvinnor lika, men för män tolerans mot våld är betydligt högre på grund av den tjockare sköld skyddar hjärnan från skador.

kardiovaskulär funktion

En människas hjärta är ungefär 80% större än en kvinnas och pumpar ca 40% högre blodvolym i kroppen än en kvinnas gör. Män har också 11% fler röda blodkroppar och hemoglobin. Detta gör det möjligt för mäns kroppar att pumpa mer syre till musklerna snabbare än kvinnor, och detta ökar uthållighet. En väl rade man skulle därför kunna konkurrera i en ansträngande aktivitet under en längre tid och med större intensitet än ett vältränat kvinna. Men när aktiviteten sträcker sig förbi den två timmar långa märket, som t.ex. ett maratonlopp, tenderar kvinnor att ha mer uthållighet på grund av en högre andel av fettceller i kroppen som kan brännas för energi.

Flexibilitet

Kvinnor är ca 7% mer flexibla i sina lemmar och leder än män. Män har längre ben med högre densitet medan kvinnor har en lägre tyngdpunkt. En kvinno vikt mer centrerad kring höfter och lår, och allt detta gör det möjligt för större rörlighet i de flesta kvinnors lederna jämfört med en man med liknande atletisk stamtavla. Denna extra flexibilitet bidrar också till att göra kvinnor mer samordnat och mindre benägna att skada sig i friidrott händelser som involverar hopp och hinder.