XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man mäter mögel & mögel


Mögel och mögeltillväxt i ditt hem kan inte bara vara ful, men det kan också påverka din familjs hälsa. Mängden av mögel och mjöldagg närvarande och individuell fysiologi kommer att påverka risknivån. Att veta hur man mäter mögel och mjöldagg kommer fastställa nuvarande svampar närvaro och förhindra hälsorelaterade effekter.

Instruktioner

Hur man mäter mögel & mögel

1 Utför en enkel visuell inspektion. Detta är kanske det enklaste sättet att mäta och mögel. Gå igenom huset och titta på väggar, golv, räknare och tak. Formar är typiskt svart, grön, röd eller blå färg. De kan också bli otydlig eller slemmiga beroende på vilken typ. Mögel är vanligen grå eller vit och kan vara i pulverform eller dunig. En visuell inspektion bör identifiera mängden och områden där ytan mögel och mildews växer. Identifiera yta mögel är viktigt eftersom det kan släppa sporer i luften. Dessa sporer kan resa runt i huset och använda ventilationssystemet som en ledning. När sporerna kommer i kontakt med fukt, kan de bilda nya kolonier.

2 Utför en djupare visuell inspektion. Dolda områden som bakom väggar och vindar kan vara hem för mögel och mjöldagg. Om mögel är synliga, eller om du luktar en unken eller stickande lukt, är det sannolikt att växa i väggen eller taket. Du kan behöva skära ett hål och använda en ficklampa för verifiering. Om mögel och mjöldagg är närvarande, kan väggen eller i taket måste behandlas. I allvarliga fall av tillväxt, kan de byggmaterial behöver bytas ut.

3 Gör ett lufttest. Detta innebär att placera en petriskål på en plan yta. Sätt tydliga band inne i skålen med den klibbiga sidan uppåt. Detta kommer att fånga eventuella luftpartiklar eller partiklar. Du kan också placera en petriskål i luftkonditioneringskanalen på returluftgallret. Detta kommer att låta dig veta om någon mögel reser igenom hemmaventilationssystem.

4 Utför en analys. Om du har ett mikroskop och vet vad mögel ser ut, kan du utföra din egen analys. Dammpartiklar kommer sannolikt att dyka upp i petriskål också, så noga med att inte blanda ihop de två. För dem som inte vill ta itu med de tekniska aspekterna, det finns företag som kommer att analysera dina prover. De kommer att låta dig veta om det finns något mögel i luften. Det finns också formtestutrustningar som ger petriskålar och behållare för dig att ta prover av mögel ytan. Efteråt kan du skicka proverna till ett laboratorium för analys och identifiering.

5 Följ Centers for Disease Control (CDC) varning. De flesta mögel och mjöldagg orsaka allergiska reaktioner, men individer kan påverkas på olika sätt baserat på deras unika fysiologi. Som ett resultat finns det inga universella standarder eller acceptabla nivåer av mögel och mjöldagg tillväxt. CDC uppger att något mögel upptäckt bör behandlas med försiktighet och avlägsnas omedelbart.