XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
De bästa kroppen oljor

Översikt

Oavsett om den används i badet, för massage eller som daglig hudvård, kroppsoljor ge uppmjukande och skydd mot väder och vind. De gör också idealiska baser för att extrahera helande egenskaper från växter, eller för att lägga till eteriska oljor för att förstärka effekten av oljorna kropps själva. Varje kroppsolja besitter specifika läkande egenskaper, vilket ger en mängd olika alternativ för varje hudtyp eller hudproblem. gör alltid ett lapptest på en liten del av kroppen för att utesluta allergier innan du använder obekanta kroppsoljor.

Olivolja

Olivolja är fortfarande en favorit med naturliga hudvårdsentusiaster eftersom det återfuktar och ger näring. De rika oljan är rik på hud näringsämnen såsom linolsyra och betakaroten, enligt Drugs.com. Tillverkarna uttrycka oljan genom att trycka på oliver. Använda olivolja att göra växtbaserade-sista kroppsoljor; blandningen är mindre sannolikt att härsknar än många andra kroppsoljor. Herbalist Dina Falconi föredrar jungfru kvalitet olivolja över andra olivoljor, med hänvisning till dess överlägsna retention av näringsämnen. Alla olivolja kvaliteter är något starkt luktande, så kombinera det med en luktfri olja när doft är ett problem.

Sesamolja

Som olivolja, sesamolja naturliga antioxidanter gör det mer lagringsstabil för infusion av örter. Härstammar från sesamfrön, gör sesamolja en överlägsen val för fet hud eftersom det är något torkning. För användning som en återfuktande kroppsolja, kombinera den med jordnötter eller olivolja. Falconi citerar bevis för att sesamolja ger ett visst skydd från solen. Överväga att använda den i naturliga solskyddslerna, i kombination med den naturliga Solskydds vitamin känd som PABA, eller para-aminobensoesyra.

Jojoba olja

Utvinns ur frön av en öken buske, är jojobaolja tekniskt en vaxartad vätska. Falconi konstaterar att alla kroppsoljor, jojoba mest liknar talg, den naturliga substansen våra kroppar producerar men som släpar hos äldre människor. Falconi rekommenderar det för torr, åldrande hud. Drugs.com konstaterar att studier visar jojobaolja hjälper också människor med psoriasis, solbränna och narig hud. Oljan är färglös och luktfri.

Fasta vegetabilisk olja

En av de mest prisvärda och lätt att hitta kroppsoljor runt, fast vegetabilisk olja - om namn märken som Crisco eller en generisk version - kan göra underverk för hudproblem, enligt författaren Barbara Loecher i "Nya val i Natural Healing för kvinnor. " Boken innehåller en intervju med en hudläkare som rekommenderar fast vegetabilisk olja för eksem och allmän fukt eftersom dess tjock konsistens hjälper tätning i fukt. Använd den inom några minuter efter att ha tagit en dusch.

Druvkärneolja

Aromatherapists prisdruvkärneolja eftersom det är lätt och luktfri. Oljan tenderar också att ha en uttorkande effekt, vilket är användbart för personer med fet hud men kontraproduktivt för åldrande, irriterad eller torr hud. Kombinera det med andra oljor om mjukgörande är målet.

Vetegroddolja

Högt i vitamin E, gör vetegroddsolja ett perfekt komplement till kroppsoljor. Men dess starka lukt och kraftig struktur gör det lite överväldigande när de används ensamma, så kombinera det med lättare oljor som druvkärneolja eller sesamolja för att balansera dess effekter.