XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka är fördelarna med att inte dricka läsk?

Soda är förvisso långt ifrån optimal hälsa dryck. Även om de flesta människor är väl medvetna om de risker som en hög sodaförbrukning kan innebära många tror fortfarande att dricka läsk regelbundet är inte en stor sak. Egentligen finns det en mängd fördelar i att avstå från denna söt dryck. Om du är en vanlig läsk dricker, överväga att sparka vana för bättre hälsa.

Dike Soda, Drop pund

Vilka är fördelarna med att inte dricka läsk?

Viktminskning är rätt upp när det gäller fördelarna med att undvika soda. En 12-uns burk cola innehåller cirka 140 kalorier, medan en 32-ounce stor klunk läsk har 364. Även om du bara har en vanlig burk läsk varje dag, som motsvarar en extra 51,110 kalorier per år. Med andra ord, det är tillräckligt med kalorier för att sätta på 14,6 pounds av fett.

Leva länge och blomstra

Vilka är fördelarna med att inte dricka läsk?

Sockerhaltig dryck konsumtion korrelerar med tidig död. Omkring ett av 100 dödsfall från fetmarelaterad sjukdom orsakas av soda, enligt Gitanjali Singh, forskarassistent vid Harvard School of Public Health, kommenterar forskning som presenterades vid en American Heart Association konferens i mars 2013. Många don 't konto för drycker när man tänker på kaloriförbrukning, så att de ofta konsumerar mer kalorier än de är medvetna om.

Drick din väg till diabetes

Sockret, tillsammans med kalorierna som finns i läsk, kan öka risken att utveckla diabetes. Enligt Harvard School of Public Health, människor som dricker en till två burkar läsk per dag har en 26 procent större risk att utveckla typ-2-diabetes än de som avstår från sockerhaltiga drycker. American Diabetes Association, dock säger att helt enkelt dricka läsk inte orsakar direkt diabetes. Istället kan regelbunden konsumtion och de extra kalorier och kolhydrater öka dina risker för att utveckla sjukdomen.

Kringgå Bypass

Vilka är fördelarna med att inte dricka läsk?

Avstå från soda kan vara ett bombsäkert sätt att undvika hjärtproblem senare i livet. Den tillsatta natrium och koffein som finns i varje läsk kan öka risken för hjärt-kärlsjukdom, konstaterar Dr Mary Ann McLaughlin av hjärthälsoprogrammet vid Mount Sinai Medical Center i New York. Både natrium och koffein kan orsaka en uttorkande effekt och potentiellt öka blodtryck, blodsocker, triglycerider och buken omkrets - vilka alla är riskfaktorer för hjärtsjukdomar. Den genomsnittliga 12-ounce burk läsk har 30 milligram natrium och 38 milligram koffein.