XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Viktökning Kosttillskott för barn

Ett barn som är under på grund av en kronisk sjukdom, genetik, dålig aptit eller picky matvanor är i riskzonen för låg energi och sjukdom. Ditt barns läkare kan hjälpa dig att avgöra om hon behöver gå upp i vikt. Sikta på att komplettera ditt barns kost med hela livsmedel så mycket som möjligt, men i vissa fall en kommersiell tillägg kan vara nödvändig.

Stöd för hela matar

Målet med viktökning kosttillskott är att hjälpa ditt barn vinst muskelmassa. En studie publicerad i en 2003 numret av "Journal of Nutrition" fann att barn som får sina kalorier från djurkällor växa bättre. I studien fick underviktiga kenyanska barn som fick en kött eller mjölk tillägg betydligt mer muskelmassa än de som inte fick ett tillägg. För en hemmagjord, hög proteintillskott, prova att öka ditt barns portion kött vid middagen, som erbjuder naturliga pålägg till mellanmål eller piska upp en extra smoothie innehåller helmjölk yoghurt och bananer. Färskost, ost och ägg är andra animaliska anskaffas proteiner som kan fungera som viktökning kosttillskott. Fettrik mat, såsom smör, jordnötssmör, vispgrädde och färskost, kan också tillsättas till livsmedel för att öka kaloriintag.

Slight aptit

Om ditt barn har lite aptit eller intresse av att äta, erbjuder små, kaloririka måltider under dagen istället för tre stora måltider. Dessa kan bestå av helfet yoghurt, en handfull av torkad frukt eller några kuber av ost. Du kommer att dra nytta av ditt barns naturliga tendens att beta, som kan lägga mindre press på honom att äta stora portioner vid måltiderna.

kommersiella Kosttillskott

Ibland hela livsmedel är bara inte bekvämt eller kanske inte tillräckligt. I dessa fall, färdigförpackade viktökning kosttillskott som erbjuder ett komplett utbud av vitaminer och mineraler, samt ytterligare protein och kolhydrater, är en bra go-to alternativ. Finns i barnvänliga förpackningar, kalorier vanligtvis koncentrerade i dessa produkter så att barnen inte blir överväldigad av volymen. Du hittar förblandade kartonger eller flaskor, pulveriserade dryckmixes och även kalori pudding kosttillskott som kan tilltala barnet. Ersätta dem för en vanlig juice box vid lunch eller frukost, lägga till dem i en smoothie med färsk frukt eller häll dem över granola för en stor kalori uppsving.

övervaka regelbundet

Undvik att komplettera ditt barns kost med närings void sockerhaltiga livsmedel såsom läsk och godis. Även om dessa leverans kalorier de inte bidrar viktiga näringsämnen, såsom protein, fibrer, vitaminer och mineraler, som stimulerar muskler och hjärnans tillväxt. Om ditt barn är på en seriös viktökning regim, checka in regelbundet med din läkare för att övervaka hans framsteg. När han når en hälsosam vikt, kan du skära ned på de tillägg för att hindra honom från att bli överviktiga.