XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kasein & amp; vassle Allergier

Ungefär två tredjedelar av landet lider av någon form av laktosintolerans. Men vad du tycker är en intolerans kan i själva verket vara en allergi mot mjölk. För att hjälpa dig veta skillnaden, Astma och Allergifonden of America definierar mjölkallergi som "överkänslighet mot komjölk protein genom en mekanism som involverar immunsystemet. En negativ reaktion på mjölk som inte innebär en immunmekanism definieras som mjölk intolerans. "

Komjölk

Komjölk, är den huvudsakliga källan av proteiner kasein och vassle en gemensam allergen, särskilt hos barn. Kasein kan beskrivas som den krämiga delen av mjölk medan vassle är vattnig substans kvar när kasein separeras från mjölk. Vissa barn växer ur denna allergi som småbarn, medan andra fortsätter att vara allergisk i vuxen ålder. Vuxna som är allergiska mot komjölk är ofta svårt allergisk och har ett starkt immunsvar när de utsätts för även små mängder av både kasein och vassle.

symptom

Enligt Cleveland Clinic läkarna, symtom på komjölksallergi varierar från klåda, nässelfeber, eksem och eksem till oral svullnad och stickningar. Reaktioner kan producera andnöd åtföljt av tryck över bröstet och väsande andning, samt magsmärtor, diarré, illamående och kräkningar. Yrsel, svimning och anafylaktisk chock, vilket kan vara dödligt kan också förekomma.

Diagnos

Symptomen av vassle och kasein allergi är ibland liknar andra allergier. Utslagningdieter kan avgöra om du är allergisk mot mjölkprotein. Undvik mejeriprodukter under dieten. Många människor som är allergiska mot mjölk lider också av symtom när de äter nötkött eller produkter som tillverkas i anläggningar som även förbereda mejeri. En pricktest som administreras av en allergolog kan diagnostisera specifika allergier.

alternativ

Mutter mjölk såsom mandel och sojamjölk gå ris och hampa mjölk som populära alternativ. Eftersom mjölk innehåller höga halter av kalcium och vitamin D, köpa andra livsmedel som naturligt eller artificiellt är berikade med dessa vitaminer för att undvika en brist. Vissa kostkällor av vitamin D och kalcium är grönkål, tofu, baljväxter, benfiskar spenat, broccoli och berikade apelsinjuice. Kalcium och D-vitamin kan också krävas.

Förebyggande

Som med någon allergi, undvika produkter som utlöser en allergisk reaktion förhindrar obehag. Var medveten om ingredienserna i maten du äter och dricker. Om ditt barn är allergiska mot vassle och kasein sedan lära honom att undvika intag livsmedel som erbjuds till av andra. Lära sig namnen på produkter som kan innehålla mjölkproteiner, såsom smör, kärnmjölk, hälften och hälften, keso och custards.