XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan man äta rå Tomatillos?

Även om det ser ut som en tomat i en annan färg, är en tomatillo faktiskt närmare släkt med krusbär och mark körsbär, enligt Washington State University. Även matlagning tomatillos tar fram en rik smak, kan tomatillos också ätas råa. De kommer att lägga till en zip till en mängd olika recept, samt tillförsel vissa viktiga näringsämnen.

Raw är All Right

Raw tomatillos har en distinkt smak som kan ta lite tid att vänja sig. Okokt tomatillos är sura, men matlagning tomatillos kommer att ge en citronsmak, enligt Oregon State University Extension Service. De råa grönsaker är säkra att äta, liksom, så länge du tvätta och förbereda dem på rätt sätt. Tvätta händerna innan du hanterar tomatillos, och endast använda rena knivar och skärbrädor för att förbereda dem, vilket minskar risken för bakterieangrepp. Skölj tomatillos under kallt rinnande vatten, skrubba dem försiktigt med händerna för att ta bort smuts, bakterier och rester av bekämpningsmedel, rekommenderar Colorado State University Extension.

Rå Tomatillo Användningar

Ett av de enklaste sätten att integrera råa tomatillos i din kost är att tärna dem fint och lägga till dem i salsa, enligt Oregon State University Extension Service. Du kan också puré tomatillos med kokt squash och lök för en krämig recept soppa eller scatter hackade tomatillos över en skål med soppa eller chili, föreslår Washington State University. Hackad rå tomatillos ska jazz upp smaken av en pasta sallad recept, och tunt skivad rå tomatillos kommer att förbättra smaken av en kalkon smörgås, liksom.

Näringsämnen i Tomatillos

En halv-cup servering av råa tomatillos innehåller 21 kalorier och 1,3 gram kostfiber. Du får 0,41 milligram järn och 0,15 milligram zink, liksom. Råa tomatillos leverera små mängder av magnesium, fosfor och kalium, för. Med 1,22 milligram per halv-cup, råa tomatillos är också en bra källa till niacin, ett B-vitamin som hjälper dig förvandla mat till energi. Som översätter till 9 procent av de 14 milligram av niacin kvinnor behöver varje dag och 8 procent av de 16 milligram män kräver dagligen. Raw tomatillos innehåller vitamin A och K, också.

Några Avslutande tankar

Råa tomatillos kommer att hålla i ungefär två veckor i kylskåp. Förvara grönsakerna i en papperspåse tills du är redo att använda dem. Ta bort skal och tvätta klibbiga yttre väl innan du lägger raw tomatillos till recept. Kokta tomatillos är näringsrik, liksom, och matlagning dem är ett hälsosamt alternativ för människor som tycker den råa smaken för stark eller obehaglig.