XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Naturliga huskurer för att Clear Melasma

Om din graviditet lämnade dig med en vacker bebis och mörka fläckar i ansiktet, har du upplevt melasma, även kallad kloasma eller "masken av graviditeten." Dr. Jean Bolognia, professor i dermatologi vid Yale University, i en artikel 2010 publicerad av American Academy of Dermatology, försäkrar drabbade att graviditet är inte den enda orsaken, och att du har alternativ för naturlig, at-home botemedel. Melasma är ofarlig men kan oroande kosmetiskt.

Herbal Lotion

Hudvård specialister öva med Purefect din hud beskriva en hemmagjord lotion kombinerar traditionella kinesiska örter gotu-kola och ginseng. Börja med ginseng te som flytande bas för din lotion. Endast använda tillräckligt för att göra en pastaliknande blandning innehållande lika mängder av gotu-kola och ginseng pulver. Gör ett nytt parti för var och en av två dagliga applikationer, med hjälp av 1/8 tsk. av varje pulverformig ört. Använd den för 10 till 15 minuter till din melasma fläckar, skölj noggrant. Hudkräm eller solskyddskräm kan användas för extra skydd mellan applikationer. Fortsätt, vanligtvis under en period av veckor eller månader, tills du ser hur mycket ljusare du vill.

Druvkärnor

Dr Ray Sahelian, en vård författare och naturmedicin och kosttillskott specialist, citerar en 2004 forskningsstudie som publiceras i Phytotherapy Research undersöker vindruvskärnextrakt. Detta ämne är rik på proantocyanidiner, som visar lovande resultat i behandling av melasma när de administreras som ett kosttillskott. Han kallar detta en andrahandsbehandling; det är effektivt och säkert för personer som inte vill använda första linjens kirurgiskt, dermabrasion eller laserbehandling för att lätta deras ansikts fläckar.

Hallon är också på Dr Sahelian s melasma hem behandling listan. De innehåller ett ämne som kallas ellagsyra som har visat sig vara effektiv i ljusare melasma. Andra livsmedel som innehåller terapeutiska nivåer av ellagsyra inkluderar valnötter och pekannötter, tranbär, granatäpplen, björnbär och jordgubbar.

Dr Sahelian varnar att en viktig ingrediens i alla naturliga botemedel för melasma är tålamod. Månader ofta krävs innan resultaten når önskade grader av blixtnedslag.

solkräm

Hudläkare Elizabeth L. Tanzi, ta itu med American Academy of Dermatology 2009, sade att vissa hem rättsmedel för mörka fläckar som melasma, åldersfläckar och leverfläckar, är desamma som du använder för att förhindra sol-mörkfärgning av huden.

Solskyddsfaktor eller SPF, på 30 eller högre, är din bästa förebyggande mot fortsatt mörkfärgning av melasma. Skugga genom en lotion, kläder, hattar eller något kan du sätta mellan dig själv och direkt solljus kommer att tillåta andra viktreducerande behandlingar för att göra sitt arbete.

Dr. Tanzi varnar att solskyddsmedel är bara användbar om du använder tillräckligt. Applicera en full 1-oz. del för hela kroppen täckning, eller en proportionellt tät täckning för endast ditt ansikte, om melasma är din enda mörk plats problem. Var noga med att tillämpa din lotion 15 till 30 minuter före exponering utomhus. Applicera det varannan timme och omedelbart efter bad eller svettning.