XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man gör doftande Body Lotion

Det finns ingen anledning att spendera en massa pengar för fancy kroppslotioner. Genom att göra din egen lotion, inte bara får du använda din favorit doft, eller till och med blandning av dofter, men du kan också undvika eventuella allergiska reaktioner som hudirritation orsakad av artificiella ingredienser. Hålla huden mjuk, silkeslen och aromatisk med lotion du skapat själv - eller göra personliga gåvor genom vädrade en lotion med mottagarens favorit doft.

Steg 1

Mät 3/4 kopp ren olja lämplig för din hudtyp. Välj druvkärneolja för fet hud, sötmandelolja för normal hud eller jojobaolja för torr hud.

Steg 2

Häll oljan och 2 msk rakade bivax i en värmetåligt glas kopp, eller topp kastrull med en dubbel panna. Ställ bägaren i en kastrull fylld med tillräckligt med vatten för att nå halvvägs upp koppen. Om du använder en dubbel panna, fyller botten kastrull med tillräckligt med vatten för att bara nå under den övre pannan.

steg 3

Värm över en svag låga tills bivax smälter. Ta bort från värmen omedelbart, och låt svalna i två minuter.

steg 4

Häll en kopp rosenvatten i en mixer, om du gör lotion för torr eller normal hud; alternativt, använda en kopp grönt te för fet hud. Vrid mixer på hög.

steg 5

Tillsätt bivax blandning till biandaren, hälla det mycket långsamt genom klaffen i mixerlock. Fortsätt att blanda som lösningen tjocknar.

steg 6

Droppa 30 till 40 droppar eterisk olja i driften mixer. Rose, vanilj, jasmin, lavendel och orange är populära eteriska oljor. Kombinera olika dofter om du vill, men inte längre än 40 droppar totalt. Vissa kombinationer som fungerar bra inkluderar citrus med en blommig doft, naturläkemedel och citrus blandningar eller blommor blandat med kryddiga dofter som ceder eller patchouli.

steg 7

Skrapa doftande lotion i en ren behållare med en tättslutande lock. Lagra lotionen i kylskåp för den längsta lagringstid.

tips

  • Om du ger den doftande lotion som en gåva, avsluta det med en vacker båge runt flaskans hals.

Saker du behöver

  • 3/4 kopp Grapeseed, sötmandel eller jojobaolja
  • 2 msk bivax, rakat i små bitar
  • Kastrull och värmetåligt glas doseringsskopa eller dubbel panna
  • 1 kopp ökade vatten eller grönt te
  • Blandare
  • Ren eterisk olja
  • Rent glas eller plastburkar