XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Nackdelarna med passiv solvärme

I sökandet efter nya energikällor, är många husägare vänder sig till solen för att ge el och värme. Passiv solvärme --- med hjälp av solens naturliga ljus och värme för att värma ditt hem --- är ett sätt att både minska dina uppvärmningskostnader och minska mängden växthusgaser din familj producerar. Passiv solvärme är inte lämpligt för varje hem och varje situation, dock, och det finns vissa nackdelar med att förlita sig på solen att värma ditt hem.

Pålitlighet

En av de stora nackdelarna med passiv solenergi är att värma upp ditt hem beror helt på vädret. Medan många passiva sol mönster inkluderar funktioner för att maximera värme från den minsta exponering för solens värme, kan dåligt väder lämna ditt hem köldkänsla och trist. En långvarig vinter storm kan beröva ditt hem värme vid sämsta möjliga tidpunkt.

Plats

Inte varje region i landet får tillräckligt med ihållande solljus för att göra solvärme ett bra alternativ. I nordliga klimat, kan de hårda vintrar överväldiga en passiv solvärmesystem, vilket gör kompletterande uppvärmning ett måste för att hålla ditt hem vid en behaglig temperatur. Installationer i kallare områden kräver också mer, och kostsamma, isolering för att hålla värmen från strålar tillbaka ut genom fönstren. I södra delarna, kan långvarig solljus överhettas ditt hem och lämnar det obehagligt varmt i mildare klimat. En dåligt utformad passiv solsystemet i ett varmare område kan leda till ökade kylningskostnader, och kan snabbt äta upp de besparingar som erbjuds genom att utnyttja solens värme.

Kosta

Även passiv solenergi producerar gratis värme gång installerat, att designa ditt hem dra nytta av solvärme kan bli en dyr process. Att välja rätt fönster är viktigt, eftersom vissa typer av glas filtrera bort mer av solens energi och är olämpliga för passiva solvärmeanläggningar. Omformande rum att använda värmeabsorberande material kan kräva ombyggnad, och även utbyte av inre och yttre väggar, för att få bästa effekt.

Design

Idén om passiv solvärme är enkelt, men att använda den på ett effektivt sätt kan kräva exakt konfigurerar delar av ditt hem för att dra nytta av vinkeln på solen. Rätt utformade överhäng kan släppa in välkomna värme under vintermånaderna och blockerar solens värme på sommaren. Dålig design, men kan producera för mycket värme och bländning när det är inte välkomna, och lämna ditt hem kallt på vintern. Samråd med en professionell kan innebära skillnaden mellan ett passivt solvärmesystem som fungerar och en som inte gör det.