XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Säkerhet i Flood Waters


Ta varningar för översvämningar eller område översvämningar allvarligt, eftersom stigande vattenmassorna presenterar ett antal faror. Förhindra interaktion med översvämningsvatten genom evakuering ditt hem; flytta sig, husdjur och hushållsartiklar till högre mark; vistas i översvämningsvatten; och undvika översvämmade vägar. Om fastnat i eller runt översvämningsvatten, vidta nödvändiga säkerhetsåtgärder.

Undvikande

Undvik korsning rörligt vatten. Det är svårt att uppskatta dess djup, och det är troligt att du eller din bil kan sopas bort. Försök att undvika att gå i översvämningsvatten för att förhindra elstötar från dolda elledningar och undkomma allvarlig fara fram av täckta propan tankar. Till barn, kan det verka roligt att spela på djupt vatten. Kom ihåg att vattnet kan vara infekterad med insekter och ormar eller kan innehålla glas och andra vassa föremål.

varningar

Heed varningar polis och andra räddningspersonal att evakuera eller undvika vissa områden. En bil inte skydda dig från översvämningsvatten. Enligt Baltimore County Fire Department, kan en bil föras bort i endast en fot av vatten rör sig 6 mph och kan flyta i vatten på ett djup av endast två fötter. Om bilen stannar i flodvattnet, komma ut och flytta till högre mark, om det kan ske på ett säkert sätt.

Hälsa

Översvämningsvatten kan vara kontaminerade med alla typer av kemikalier och mänskligt och annat avfall. Undvik att placera din hälsa i fara genom att stanna av vattenmassorna så mycket som möjligt. Om du måste ange vatten, rena alla drabbade kroppsdelar med tvål och rent vatten. För skydd, använd vattentäta handskar och gummistövlar när i översvämningsvatten och under sanering. Tvätta alla kontaminerade kläder i varmt vatten.

Städa

Desinficera svämmade väggar, golv och andra ytor med tvål och rent vatten och en lösning av en kopp blekmedel till fem liter vatten, råder Centers for Disease Control. Helt torr och desinficera salvageable stoppade möbler. Trä skärbrädor, nappar, flaskbröstvårtor, plast redskap, hem-konserver och förorenade livsmedel måste kasseras. Enligt Virginia Department of Health, tvätta skålar, keramiska tallrikar, bestick och färdigköpta konserver med rent vatten och tvål och sanera i en lösning av ¼ kopp oparfymerad blekmedel per liter vatten.

huset vatten

Översvämningsvatten kan förorena privata brunnar och den allmänna vattenförsörjningen. Lyssna på nyheterna för officiella varningar att koka vatten före användning. Privat brunnsvatten bör kokas i minst en minut före användning tills toxicitetsnivåer testas. Fylla på vatten på flaska innan en orkan eller översvämning för försäkran om att du använder säkra, rena vatten --- särskilt för att göra välling.

återvända hem

Besök en översvämmad hem på dagtid. Stäng av el, naturgas och propan tankar. Eftersom en gasläcka kan ha inträffat, undvika ljus, gas lyktor eller andra öppna lågor som ljuskällor. Använd batteridrivna ficklampor eller lyktor. Om du misstänker att en gasläcka, lämna omedelbart och meddela myndigheterna. Skicka inte tillbaka förrän det bedöms säker. Har en elektriker eller annan professionell inspektera svämmade elektriska apparater före användning.