XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Att hitta ett rättvist sätt att beräkna viktminskning i en tävling kan vara en utmaning eftersom det finns så många olika sätt att mäta det. De med mer vikt att förlora kan se pounds släppa snabbare, vilket innebär att tyngre människor har en orättvis fördel. När man överväger de olika metoder för att mäta viktminskning, fatta ett beslut baserat på tävlingsdeltagare.

pounds Förlorade

Om alla har en liknande mängd vikt att förlora, att döma tävlingen baserat på pounds förlorade är ett enkelt sätt att jämföra insatser. mäta helt enkelt varje individs startvikt, sedan mäta igen varje vecka. I slutet av tävlingen, den som har förlorat mest pounds vinner tävlingen.

Även om denna metod är verkligen det enklaste, är nackdelen att det inte räknas för muskelmassa, vilket skulle kunna kompensera en del av pounds förlorade. Till exempel kan någon förlora fem pounds av fett, men få tre pounds av muskler, vilket skulle resultera i endast en två pund viktminskning på vågen.

Body Fat förlorade

Kroppsfett procent är ett mer exakt sätt att bedöma viktminskning eftersom det innehåller både fettförbränning och muskelmassa. Det enklaste sättet att mäta detta i en viktminskning tävlingen är att använda en skala som mäter kroppsfett. Du kan också mäta kroppsfett med hjälp av huden bromsok, men det finns mycket utrymme för mänskliga fel med denna metod.

Mätningar av kroppsfett procent gör varierar beroende på mängden vatten en person har i sin kropp, så se till att mäta vid samma tid varje vecka för att få de mest korrekta resultat.

Pund som en procent av kroppsvikten

När viktminskning tävlingen deltagarna kommer från mycket olika utgångspunkter - till exempel om en person behöver för att förlora 100 pounds och en annan bara behöver gå ner 30 - ett rättvist sätt att mäta viktminskning genom att beräkna viktförlusten som en procentandel av personens kroppsvikt.

Till exempel, om någon väger 250 pounds och förlorar tre pounds i en vecka, är andelen av kroppsvikten förlorade 1,2 procent. Någon som väger 175 pounds och förlorade tre pounds i en vecka förlorade 1,7 procent av sin kroppsvikt. Även om de två människor miste samma antal pounds, skulle den andra personen vara vinnaren eftersom hon förlorade en större andel av sin kroppsvikt.