XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Många mountainbikecyklister föredrar en annan sitthöjd för olika körförhållanden. Till exempel, de flesta mountainbikecyklister höja höjden på sätet för uppförs klättrar och sänk sätet för nedstigningen. Genom att använda en snabbkoppling bindemedel på sadelstolpe av din mountainbike, kan du göra snabba justeringar av höjden på din plats medan ut på spåret.

Instruktioner

1 Välj en snabbkoppling bindemedel som passar sadelstolpen för just din mountainbike. Medan de flesta bindemedel är justerbar för att passa en mängd olika sadelstolpen diameter, kan du välja att installera ett bindemedel som har gjorts med ditt varumärke av mountainbike i åtanke.

2 Ta bort sadelstolpen på din mountainbike att installera snabbkopplingen bindemedel. Detta kan vanligen åstadkommas genom lossnande av en insexnyckel bult vid basen av den sadelstolpen, eller genom någon annan typ av låsningsmekanism.

3 Installera quick release bindemedels ovanför kragen av ramen vid botten av sadelstolpen. Lossa skruven på bindemedlet så att det lätt kommer att rymma diametern på sadelstolpen.

4 Applicera några droppar cykel smörjmedel till sadelstolpen själv innan du skjuter tillbaka in i ramen av din mountainbike. Detta kommer att hjälpa dig att undvika onödigt slitage-och-tår på sadelstolpen om du är den typen som kommer att justera sadelhöjd ofta. Sakta skjut sadelstolpe i och ut ur ramen för att se till att smörjmedlet jämnt rockar post och kragen i cykelramen.

5 Skjut sadelstolpen genom quick release bindemedel tills stolen är i rätt höjd. Vrid snabbfrigöringsspaken tills grepp bindemedelssadelstolpen ordentligt, med hjälp av din hand att applicera tryck nedåt. När du är nöjd att bindemedlet fungerar som sitter på sadeln och gradvis flytta hela din kroppsvikt på sadelstolpen.

6 Experimentera med olika sadel justeringar tills du blir bekväm med snabbkopplingen bindemedel. Efter lite träning, kommer du att kunna göra snabba justeringar i farten, även när ridning på en öppen spår.

Tips

  • När du installerar en snabbkoppling bindemedel på sadelstolpen på din mountainbike, du öka den lätthet med vilken din plats och sadelstolpe kan stjälas.