XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Idéer för att bygga ett rökeri


Rökning är ett sätt att bevara eller smak till kött, fisk, ost och andra livsmedel. Bygga ett rökeri kan vara ett komplex eller relativt enkel åtagande. Kalla rökerier utsätta livsmedel att röka vid en temperatur av mindre än 100 grader. Hot rökare använda högre temperaturer än 100 grader. En rökeri består av en eldstad för att generera rök och ett "hus" eller slutet utrymme där maten är antingen hängd eller draperad över rack till dry.There finns några olika alternativ för att bygga din egen rökeri.

Gamla Kylskåp Smoke

Enligt The End Times, en överlevare webbresurs, kan en enkel rökeri byggas med ett gammalt kylskåp, murverk rör och tegelstenar för eldstaden. Om kylskåpet har inre plastpaneler som behövs för att tas bort och ersättas med plåt- och eldstaden skulle byggas i ett dike några meters avstånd från kylskåpet med avgasröret (vilket kommer att kanalisera röken till kylskåpet) vinklas något uppåt . Slutet Times rekommenderar att upprätthålla en temperatur på cirka 100 grader för att bota tunna remsor av ryckig och cirka 130 grader för större nedskärningar, som skinka.

Walk-in frimureriet Smokehouse

Enligt Adam Marianksi, författare till "Kött Rökning och Smoke Design", en stor, walk-in rökeri kan byggas med hjälp av betongblock och ett trätak. Marianski säger denna design ger utmärkt isolering, men kan vara mer användbar för en slaktare eller någon som kommer att bota stora mängder kött. Enligt Marianski, bygga en murad rökeri av denna typ kräver en grund byggd under frostlinjen för bästa resultat.

kallt rökare

Enligt Cowgirls lantliv, en gör-det-själv-land levande blogg, en kall rökeri kan byggas med hjälp av aska block för en stiftelse för att stödja ett trähus för rökning och en metall fat skära ner på ner till en rimlig storlek för en eldstad . Cowgirl konstruktionsresulterar i ett rökeri ca 6 fot lång, 4 fot bred och 3 fot djup.