XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur DE-winterize en Jet Ski


Det finns vissa förfaranden som behöver göras för att vinterförbereder en jet ski för vinterförvaring. När våren och sommaren rulla runt igen, du får gärna rulle som Jet Ski tillbaka ut. Att ordentligt förbereda fartyget för en säsong av roliga i solen, måste du de-winterize det. Detta kommer att säkerställa att allt är i gott skick och hjälper till att hålla dig säker på vattnet.

Instruktioner

1 Byt motorolja om du inte ändra det när du gjorde den till vinterförvaring.

2 Undersök batterikablarna. Om de visar korrosion, torka dem rena med en tvättlapp. Fyll batteriet med vatten, om det tar vatten och nivåerna är låga. Återbatterikablarna till jet ski batteripolerna. Testa batteriet med en testare för att se till att du har rätt volt och ampere. Om inte, kommer du att behöva ett nytt batteri.

3 Fyll kylsystemet tillbaka. Skölj sil och undersöka slangarna för sprickor eller andra skador. Byt ut slangar som visar tecken på skador.

4 Ta bort fördelarlocket och torka av den med en tvättlapp. Ersätt den när du är klar.

5 Undersök remmarna motor. Titt för att se om det är svart sot på dem. Detta kommer att indikera att de behöver bytas ut. Tryck ner på bandet för att kontrollera slack. Om banden är åtsittande, de är i gott skick. Om du kan pressa ned på dem och de är inte ordentligt, måste du dra åt eller ersätta dem.

6 Byt ut tändstift. Konsultera bruksanvisningen för korrekt gap dimensionering. Om de inte är gapped ordentligt, kommer de inte att fungera effektivt och din motorns prestanda blir lidande.

7 Kontrollera tillståndet för alla slangar, undersöka effektstyrvajrar, sätta avtappningspluggen tillbaka på plats, kolla in prop för att se om det är i gott skick, se till hornet och radio fungerar granska trim och testa länspump att se till att det fungerar.

8 Se om dina personliga flythjälpmedel är ombord, är ankaret på jet ski och att din brandsläckare är full och inte har gått ut.

Tips

  • Rådgör med din jet ski bruksanvisning för specifikationer för vätskor, lämpliga nivåer och andra rekommenderade förfaranden. Olika märken och modeller kan vara något annorlunda.