XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Lekplatsutrustning för funktionshindrade


Alla barn älskar att leka, och gå på gungor, rutschbanor och jungle gym av lekplatser är en stor del av deras underhållning. Fram till nyligen var inte kunna njuta av denna rekreation barn som var handikappade, särskilt de som var i rullstol eller hade svårt att klättra,. Enligt 2005 US Census Bureau rapport, är åtminstone 20 miljoner amerikanska familjer påverkas av en funktionsnedsättning av en medlem. I varannan av sju familjer, det finns en eller flera familjemedlemmar som är funktionshindrade. Nu finns det dock ett antal olika företag som har utvecklat tillgängliga lekredskap.

Kriterier

Centrum för Universal Design på North Carolina State University har skapat en lista över principer som måste följas för en rättvis användning av lekplatser för en mångfald av möjligheter. Riktlinjerna föreskriver att lekplatser ge liknande tillgång för alla användare. Användningen bör vara identiska när det är möjligt och motsvarande när det inte är. Funktionshindrade bör inte hållas åtskilda eller stigmatiserade, säkerhet och integritet är en nödvändighet för alla barn och det måste vara en tilltalande design för alla. Utformningen måste vara tillräckligt flexibel för att ge en rad intressen och möjligheter. Lekplatsen måste vara enkelt och intuitivt för bekväm spel med minimal fysisk ansträngning och trötthet och byggas för alla storleks användare.

gungor

Mycket unika lekplats företag har utformat tillgängliga svängningar som specifikt rymma barn och vuxna rullstolar. Ramper framför och bakom svängningarna är ett enkelt sätt att få på och av plattformen. Antingen ryttaren kan driva sig med kedjorna eller skjutas.

diabilder

Det finns många glid mönster som har en bredare och plattare änden. Detta gör det möjligt för barn med särskilda behov att sakta ner i slutet av bilden och sitta kvar i botten tills någon kan hjälpa dem tillbaka till sin rullstol eller på sin rullator.

Att spela i sand

En sandlåda är en viktig del av en lekplats, eftersom det ökar fantasi och kreativitet. Det finns en mängd olika sandlådor. Vissa är mer traditionell, men ger en större sand lekplats. Sandinneslutningsområdena har en ramp och är lätt att komma in. De har ett område som omger dem där vårdgivare kan titta på. Det finns också mer innovativa sand lekplatser som är på flera höjder och kan användas när man står eller sitter.

Rondellen och Jungle Gym

De tillgängliga rondeller har stationer för både barn med och utan rullstolar. Det finns också tillräckligt med stående utrymme för vårdgivare. Rondeller är lätta att ta på och av för både rullstolar och barnvagnar. Omfattande och kreativ klätterställning utrustning ger barnen möjlighet att utöva, såsom att göra pull ups, sit ups och armhävningar. De kan också delta i grovmotoriska spel med en genomsökning rör stora Tre i rad spelplaner, klättrare, ratt och pinnar.