XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Feokromocytom sker i mitten av binjuren. Dina binjurar sitter precis ovanför båda njurarna (du har två binjurarna). Feokromocytom orsakar din kropp att producera mer hormoner än normalt, vilket blodtrycket att stiga. Vanligen producerar hos medelålders personer kan dock feokromocytom tumörer utvecklas i alla åldrar. Den feokromocytom är en godartad (godartade) tumör som kan vara livshotande om den inte diagnostiseras på ett tidigt stadium.

orsaker

Undersökningar vet orsaken till tumören. Den förekommer i kroppens celler som kallas kromaffinceller (i binjurarna). För att upprätthålla en lågt blodtryck, försök att undvika att äta livsmedel med stora mängder tyramin och undvika läkemedel eller läkemedel som kommer att öka blodtrycket.

Diagnos

En blod och urinprov kan utföras för att avslöja mängden hormoner i ditt system, vilket i sin tur bidrar till att avgöra om du har en adrenal tumör. Andra tester kan din läkare genomföra är skanningar för att upptäcka själva tumören. Och i vissa fall, att genetisk testning hitta din tumör.

symptom

Symtom på denna sällsynt tumör kan inkludera följande: djup svettningar, buksmärtor, blek hud, högt blodtryck och kraftiga hjärtslag. Symptomen på denna typ av tumör uppstå på grund av tumören skapar alltför mycket katekolamin, en typ av hormon som orsakar kroppens blod nöje att utmärka sig.

behandlingar

I de flesta fall kan din läkare förskriva läkemedel för att sänka blodtrycket. Kirurgisk behandling är den lämpligaste metoden för att framgångsrikt bearbeta binjuretumörer. Några andra behandlingar som kan hjälpa din livskvalitet med en pheochromacytoma tumör är alfablockerare och betablockerare för hjärtslagsregleringen och högt blodtryck. Ju tidigare tumören hittas och behandlas, desto bättre.

komplikationer

Ju längre smittade kommer värre skador på kroppen vara. Någon press på dina artärväggarna kan orsaka allvarliga skador på vitala organ. Försök att hålla blodtrycket lågt för att inte ytterligare skador på kroppen själv.

Diagnos

En blod och urinprov kan utföras för att avslöja stora mängder hormoner i ditt system för att verifiera om du har denna typ av tumör. Andra tester kan din läkare genomföra är skanningar för att upptäcka själva tumören, och kanske gendiagnostik att hitta din tumör.