XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur sluta tuggtobak


Tuggtobak är mindre dödlig än cigaretter, men det är inte ett säkert alternativ till rökning, enligt American Cancer Society. Använda tuggtobak regelbundet kan orsaka vissa typer av cancer, inklusive cancer i mun, svalg, kind, tandkött, läppar och tunga. Långvarig användning av tuggtobak kan också orsaka karies, hjärtsjukdomar, sjukdomar i tandköttet och skador i munnen. Sluta nu minskar kraftigt risken att utveckla tuggtobaksrelaterade hälsoproblem.

Hitta ett substitut

Oral fixation är ett vanligt problem för många tobaksanvändare som försöker sluta. Till skillnad från cigarettrökare, användarna tuggtobaks vana vid att ha något i munnen under en längre tid. Läkarna av Mayo Clinic rekommenderar substitutionssockerfritt tuggummi eller hårda karameller för tuggtobak när cravings strejk. Äta hälsosam mat som selleri, morötter, blandade nötter eller solrosfrön kan hjälpa till att bekämpa sug också.

nikotin Replacement

Nikotinabstinens är en av de viktigaste orsakerna många tobaks användare har svårt att sluta. Nikotinersättning kan hjälpa. Vanligaste formerna av nikotinersättningsmedel inkluderar nikotintuggummi, plåster och pastiller, som alla är tillgängliga som over-the-counter tobaksavvänjning verktyg. Om du har en stark oral fixering, kan nikotintuggummin vara den bästa ersättningen. Nikotintuggummi, plåster och pastiller har inte godkänts av FDA speciellt för att hjälpa människor att sluta med hjälp av rökfri tobak, men de kan ändå vara användbart för att hjälpa dig att minska suget och sluta, enligt American Cancer Society.

Träning

Bara 30 minuters måttligt intensiv fysisk aktivitet är tillräckligt för att göra en nikotinbegäret försvinner, enligt Mayo Clinic webbplats. Jogga, ta din hund på en promenad eller spela tennis med en kompis. Om en craving träffar medan du är på jobbet, prova att köra upp för trapporna i några minuter eller göra gymnastik på kontoret.

distrahera dig

När en nikotinbegär strejker, bara störande dig i 10 minuter. Bara sätta begäret ur ditt sinne genom att göra något som tar dig ut tuggtobak. Om du är hemma, fixa något som behöver åtgärdas eller räta upp. Om du är på jobbet, ta hand om en uppgift som du har varit att undvika. Du kan glömma suget helt och hållet.

Gå med i en stödgrupp

Stödgrupper kan vara till nytta för orala tobaksanvändare som vill sluta. Vissa stödgrupper sätts upp som pedagogiska klasser som hjälper användarna tobaks förstå riskerna med att använda tobak, varför sluta är viktigt och vad de kan göra för att stoppa cravings. Andra grupper sätts upp så att medlemmarna kan prata med varandra och utbyta erfarenheter. Om du inte kan delta i en stödgrupp personligen, finns online och telefon stödgrupper du kan gå.