XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Lakes & amp; Floder i Houston, Texas

Beläget nära Gulf Coast, Houston, Texas, har en befolkning på över 2 miljoner människor, vilket gör den till den största staden i delstaten. Houston är hem för NASA och en utveckling av flygindustrin. Många militärbaser är baserade i Texas, och detta har också medfört företag (och massor av besökare) i regionen.

Historia

Houston avgjordes i 1836 och expanderade snabbt på grund av den närliggande hamnen, järnvägen industrin och upptäckten av olja i 1901. Den hade också en blomstrande bomullshandeln. Byggandet av Houston Ship Channel 1902 förbättrat stadens infrastruktur, och därmed dess befolkning fördubblats på 10 år. Men under 1980-talet, en recession och nedgång inom flygindustrin avtog tillväxten. Idag välkomnar staden miljontals besökare per år.

Hurricane och översvämningsrisker

Houston är en fuktig och semi område nära Mexikanska golfen och sårbara för orkanaktivitet. Orkaner skapas mellan kalla och varma fronter kolliderar i Mexikanska golfen, som sedan sopas inåt landet till Houston. Under 2005 evakuerade 2,5 miljoner människor i staden på grund av hotet om orkanen Rita. Houston är också benägna att översvämningar och har en låg höjd av 50 fot över havet. Staden ligger i närheten av San Jacinto floden och Buffalo Bayou, och många områden av staden är i direktflodslätter.

buffalo Bayou

Houston ligger intill Buffalo Bayou, vilket är en stor flod som rinner genom staden. Dess fokus är Promenade, som har en livlig evenemangskalender. Var och en kan det har också en årlig Drakbåtsfestival. Om du känner dig aktiv kan du hyra kajaker och kanoter för självgående turer av floden året runt. Alternativt kan du njuta av en lugn pontonbåt tur med ett privat företag. Om du är miljömedvetna kan du även "adoptera-a-spot" i Buffalo Bayou genom att bidra till bevarandeprojekt.

Lake Houston Wilderness Park

Lake Houston Wilderness Park är en halv timme från centrala Houston. Parken är nästan 5000 tunnland mark som erbjuder en uppsjö av fritidsaktiviteter. Övernattning finns med grundläggande grillar och rastplatser tillhandahålls. Du kan utforska området på cykel, båt eller till fots. Parken har 8 miles av vandringsleder och 12 miles av cykelvägar.

Ställen att besöka

Houston erbjuder ett utbud av sport, kulturella, historiska och andra attraktioner. Johnson Space Center är ett måste med en rad utställningar, rymd erfarenheter och pedagogiska samtal. Du kan ta en spårvagn rundtur i centrum eller delta i en rymdfärden simulering. Houston är också hem till National Museum of Funeral History som öppnades 1922. Du kan besöka fantasi kistan och lära sig om de gamla hemligheter balsamering. Alternativt, äta på Pat Greers Vegan Kitchen, en vegan restaurang i inre Houston (som erbjuder privata och gemenskap matlagningskurser).