XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man använder en Wading Pole Medan Fiske


Om du planerar att gå flugfiske, du behöver mer än bara en god kvalitet par vadare och rätt fiskeredskap. Även om du kan finna det besvärligt, behöver du också en plask pol för att navigera i ibland förrädiska vattnen och lerig, hal terräng. Du kan spendera så lite eller så mycket som du vill för en bra vada stolpe. Du kan hantverk en från en praktisk treelimb eller så kan du köpa en online eller på din lokala jakt och fiske leverans butik. Hursomhelst, bör det sträcka sig från marken till mitten av bröstet när den är helt utsträckt. De kommersiella produkterna är lättare, och de typiskt är hopfällbara för att underlätta resor. Oavsett vilken typ av pol du bär, är det bäst att tänka på hur du kommer att använda den innan du faktiskt ut i strömmen.

Instruktioner

1 Fäst vada pol till bältet med antingen en bit av rep eller en infällbar klipp. Håll det inom räckhåll så att du har det när du behöver det.

2 Gå i en generellt uppströms riktning, lutad mot vada pol som behövs. Luta in i flödet av vattnet, med användning av stången för stöd.

3 Probe för djup om du inte kan se botten, speciellt om du vandrar mot mitten av en bäck eller i djupare vatten. Branta branter kan vara dödlig om du inte hålla ett öga på dem.

4 Skjut fötterna tillsammans, hålla kontakt med golvet av strömmen på djupt vatten. Inte plocka upp fötterna. Med båda fötterna och din vadar pol i fast kontakt med marken, kommer du behålla en stabil hållning med tre kontaktpunkter.

5 Fokusera mer på var du ska än på var du befinner dig. Särskilt i snabb vatten, se framåt och sondera med vadande pol, scoping ut din nästa två eller tre steg.