XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan du gå ner i vikt genom att äta Salads & amp; Frukt Only?

Om du vill gå ner i vikt, är det klokt att börja med att äta mer grönsaker och frukter. De flesta amerikaner får mindre än hälften av den rekommenderade dagliga portioner och frukt och grönsaker har naturliga egenskaper som uppmuntrar viktminskning och hälsosam vikt underhåll. Trots detta, sallader och frukter inte kan förse dig med alla de näringsämnen som du behöver på en daglig basis, så det är viktigt för din hälsa att följa en viktminskning diet som uppmuntrar balanserad kost.

Vad de erbjuder

Det finns en anledning stereotypa viktminskning mat är en sallad. Sallader består av endast eller främst frukt och grönsaker, som har låg energitäthet nivåer. Det innebär att de har relativt lågt kaloriinnehåll räknas och hög vitamin och mineral räknas i relativt generösa tjänstgör storlekar. Enligt Centers for Disease Control and Prevention, frukt och grönsaker uppmuntra viktminskning när du använder dem i din kost för att ersätta livsmedel med högre densitet energinivåer.

Mindre än Balanserad

Äter bara sallader och frukter, men är inte en smart strategi för viktminskning. Det är ett lågt kaloriinnehåll äta plan, så är det troligt att banta om du följer den, men sallader och frukt försummelse att ge alla de viktiga näringsämnen kroppen behöver för att fungera optimalt. Sallader och frukter tenderar att vara låg i proteiner och fetter, till exempel, som du behöver för att underhålla och reparera friska celler och absorbera många av de vitaminer och mineraler som finns i de färska livsmedel du äter. Om du äter bara sallader och frukt, kan du så småningom utveckla brister i protein, fett eller andra näringsämnen, som kan ge symtom inklusive håravfall, torr hud, svullnad, trötthet, sömnproblem, nedsatt koncentrationsförmåga, muskel- och ledvärk, depression och långsam återhämtning från skada eller sjukdom.

Avrundning It Out

Ett hälsosammare sätt att gå ner i vikt kan innebära att utvidga definitionen av "sallad" för att inkludera rätter som har protein, hälsosamma fetter, fullkorn och vissa näringsrika mejeriprodukter. Till exempel, äta en frukost sallad som består av en portion ägg över färska gröna med sidor av fruktsallad och fullkornsvete toast. Till lunch, äta en fullkorns rulle tillsammans med en sallad som innehåller bitar av tonfisk eller lax, några kuber av fetaost eller strimlor av magert, vitt kött av fjäderfä. Vid middagen, har en spannmålsbaserad sallad med en bas av brunt ris, quinoa eller bulgur. Innehålla massor av färska eller kokta grönsaker, två eller tre uns av magert protein, ett duggregn av olivolja eller några avokado skivor och en bit av färsk frukt.

En hållbar plan

Innan du gör några större förändringar i din nuvarande kost plan, få godkännande från din läkare. En anledning är det inte smart att äta bara frukt och sallader för en kort tid är eftersom det inte är en hållbar plan för viktminskning, och någon vikt du förlorar är sannolikt att komma tillbaka när du återuppta normala matvanor igen. Istället leta efter hälsosamma förändringar som berör frukt, grönsaker och sallader som du kan upprätthålla på lång sikt, som att fylla de flesta av din tallrik med dessa livsmedel vid varje måltid.