XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Oavsett vilken typ av omvårdnad du väljer att gå in i, måste du lära dig de grundläggande teorier om vårdpraxis. Om du redan är i en ammande program, kommer du att introduceras till omvårdnadsteori tidigt i din akademiska karriär i en inledande klass. Du kan också utbilda dig själv genom att läsa böcker och tidskriftsartiklar, titta på video och utforska webbplatser om inflytelserika sjuksköterskor och deras teorier.

Instruktioner

1 Utforska University of San Diego omvårdnadsteori sida. Läs om teorier noter sjuksköterskor som Florence Nightingale, Madeleine Leininger och Martha E. Rogers. Bläddra längre ner på nätet för att hitta länkar till DVD-skivor och uppslagsverk på omvårdnadsteori. Sidan innehåller också länkar till diskussionsforum på olika teorier och modeller omvårdnads.

2 Besök Nursing Knowledge International hemsida och beställa DVD "Distinguished sjuksköterska Teoretiker." DVD: n innehåller intervjuer av kända sjuksköterskor som har spelat en viktig roll för att förbättra hälso- och sjukvården. De flesta av intervjuerna är 50 till 60 minuter i längd. Även om DVD producerades i 2006, många av intervjuerna genomfördes i slutet av 1970 och 1980.

3 Läs om omvårdnad teoretiker vid Mayo Clinic omvårdnadsforskning hemsida. När du hittar en ammande teoretiker som du vill veta mer om genom att klicka på länken för att föras till en webbplats med en lista över böcker och tidskriftsartiklar om den speciella omvårdnad teoretiker.

4 köpa boken Nursing Theories: Basen för Professional Nursing Practice av Julia B. George. Boken belyser för- och nackdelar med populära omvårdnadsteorier och betonar vikten av att använda teorierna i klinisk praxis.