XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad är orsakerna till kräkningar och diarré hos äldre?


Kräkningar och diarré kan vara symtom på ett flertal allvarliga hälsoproblem; och även en del inte så allvarliga frågor. Diagnostisera orsaken till kräkningar och diarré hos äldre kan vara ganska svårt för läkare. Det finns dock några ganska vanliga diagnoser till kräkningar och diarré hos äldre och den här artikeln kommer att nämna några.

Appendicit

Blindtarmsinflammation är när appendix, som är en liten påse fäst till tjocktarmen blir inflammerad. Blindtarmsinflammation kan orsakas av en mängd olika faktorer; dock, blockering av avföring eller ett främmande föremål är de vanligaste orsakerna. Tumörer kan också vara orsaken till blindtarmsinflammation hos vissa äldre patienter. En av de första symptomen på blindtarmsinflammation är buksmärtor, som senare kan följas av kräkningar, frossa, feber, diarré, aptitlöshet och illamående. Medan andra symtom kan förekomma de som anges är de vanligaste. En gång i vården av en läkare, kommer tester utföras för att bestämma om i själva verket tillägget är vad som orsakat symptomen den äldre patienten upplever. Om så är fallet, kommer läkaren att placera äldre patient i kirurgi och ta bort tillägget. I USA operation för att avlägsna en bilaga till följd av blindtarmsinflammation är en av de vanligaste buken.

Gastroenterit

Gastroenterit är också känd som en mer vanlig term; maginfluensa. Gastroenterit orsakar inflammation i tarmen och magen. De vanligaste symtomen på gastroenterit är illamående, kräkningar, diarré och buksmärtor. De vanligaste orsakerna till gastroenterit är livsmedelsburna sjukdomar, bakterier och virus. Den typiska behandling av gastroenterit är tiden; en del säger "låt det ha sin gång." Men om symptomen kvarstår den läkare som vårdar den äldre patienten kan kräva blodarbete och ett avföringsprov.

divertikulit

Divertikulit är svallningen av onormala abdominala påsar som finns i väggen i tarmarna. Divertikulit är sällan i patienter under 40 års ålder. Symtom av divertikulit är illamående, kräkningar, frossa, feber, buksmärtor och viktnedgång. Vissa läkare känns som om divertikulit orsakas av högt blodtryck eller onormalt tryck i tjocktarmen. Merparten av tiden divertikulit kan behandlas med antibiotika, men hos vissa fall operation kan vara nödvändig. Läkare tenderar att rekommendera en fiberrik kost för att förhindra divertikulit och en del även berätta för sina äldre patienter för att undvika livsmedel som innehåller nötter och / eller frön.