XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Dynamisk klätterrep är speciellt utformad för bergsklättring. Dess huvudsakliga funktion är att absorbera krafter som genereras av en ledande faller under klättring. Denna dynamiska aspekt minskar krafter på redskap och effekterna kände av klättraren.

Marknaden

Det finns fler än ett dussin kända rep tillverkare på marknaden idag. Samtliga dessa företag har att utföra en serie tester innan ett rep är godkänd för försäljning i detaljhandeln. Internationella bergsklättring och Klättring Federation, UIAA, är säkerhetsorganisationen som kommer att granska testdata och ge slutligt godkännande.

specifikationer

Varje dynamisk rep är annorlunda. Materialen, fläta, diameter och längd alla varierar. Detta innebär att varje rep har en annan specifikation. Några har mer stretch - det vill säga mer förlängning - som kommer att avgöra slagkraft kände av klättraren. Diametrar varierar och de avgöra hur ett rep kommer att hantera, liksom dess förväntade livslängd.

specifik Application

Alla dynamiska rep har ett visst program, beroende på vilken typ av klättring du gör. Läs tillverkarens specifikationer för varje rep och se som gäller för din verksamhet.

Köp ny

alltid köpa en ny lina. Dynamiska rep skadas lätt med olämplig förvaring och omsorg. Batterisyra och lim äter rep fibrer försvagas repet integritet.

vårdbehov

Dynamiska rep ska förvaras svalt och torrt, mörka platser. Solen bleker fibrer och försvaga repet. Rep kan tvättas i varmt vatten. Daisy kedja och plats i en nätpåse. Tvätta med milda icke-toxisk tvål i en frontmatad maskin. Häng torka ut i solen, på en plats som ditt garage. Använd aldrig en torkmaskin. Oavsett hur ofta du använder din rep bör avgick efter fem år. Leta efter andra tecken när man beslutar när man ska gå i pension ett rep, såsom slida nötning och porösa ställen i kärnan.