XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Har hög Salt orsaka uppsvälldhet och viktökning?

Om du är känslig för effekterna av natrium, kan du märka några milda svullnad i fingrarna eller vrister när du äter en hel del salt. Även om du inte märker dessa symtom, men äter salt mat kan fortfarande orsaka vätskeretention, uppsvälldhet och viktökning. Hög natriumnivåer kan också orsaka mer allvarliga hälsoproblem.

vatten~~POS=TRUNC

Att äta för mycket salt kan leda till vätskeretention. Njurarna är ansvariga för att reglera mängden salt i din kropp genom att tillåta mer eller mindre salt för att lämna kroppen via urinen. Om du har en hel del salt i ditt system, men dina njurar inte kan hålla jämna steg, och saltet väntar i blodet. Salt drar åt sig vatten, och detta kan orsaka blodvolym att stiga. Detta överskott vatten kan orsaka uppsvälldhet, tillfällig viktökning och allvarliga hälsoproblem, såsom högt blodtryck eller hjärtsvikt.

Hög Salt / fettrik

Samtidigt som den förbrukar salt själv inte orsakar viktökning, många livsmedel som innehåller mycket salt innehåller också höga halter av både fett och kalorier. Till exempel, många snabbmat objekt, till exempel stekt kyckling, hamburgare och pommes frites, har salt och fett tillsätts för smak. Livsmedel som chips och djupfrysta pizzor innehåller också en hel del salt, kalorier och fett. Att äta en hel del av dessa livsmedel kan orsaka viktökning, vilket kan leda till övervikt eller fetma.

hypertoni

När din blodvolym ökar på grund av höga natriumhalter, måste ditt hjärta arbeta hårdare för att pumpa blodet genom kroppen, och blodtrycket stiger. Högt blodtryck, eller hypertoni, definieras som en blodtrycksmätning över 139/89, men någon läsning över 119/79 kan innebära att du har pre-hypertoni och riskerar att utveckla högt blodtryck i framtiden. behandlingsalternativ för pre-hypertension innefattar livsstilsförändringar, såsom att sluta röka, skära ner på mängden salt som du förbrukar, gå ner i vikt och motionerar mer. Om du har högt blodtryck, kan din läkare rekommendera en receptbelagd medicin för att få ditt blodtryck ner.

DASH dieten

Om din har högt blodtryck, vätskeansamling eller andra symptom relaterade till överskott natriumintaget, äta en låg salthalt kost är viktigt för en god hälsa. DASH, som står för kost metoder för att stoppa högt blodtryck, är en diet plan som kan hjälpa dig att sänka blodtrycket och gå ner i vikt. Kosten är inriktat på hela, hälsosamma livsmedel som färsk frukt och grönsaker, fullkorn, magra mejeriprodukter och magert proteinkällor. Det begränsar också mängden natrium i din kost till 2300 milligram dagligen, eller 1500 milligram dagligen om du redan har eller riskerar att utveckla högt blodtryck. Tala med din läkare för att se om DASH dieten är rätt för dig.