XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Sträcker sternocleidomastoideus

Sternocleidomastoideus, eller SCM, är en av de största musklerna i nacken. När SCM muskeln är stram, skjuter käken framåt. Detta drar huvudet ur sin rätt inriktning. Stretching får muskeln att slappna av och återgå till sin normala längd så att käken kan stanna i sitt rätta läge.

divisioner

SCM muskel har två delar, som båda roterar och i sidled böja nacken och ryggen. Den främre delen, som kallas de främre fibrerna genom att böja ut halsen. De bakre fibrerna i ryggen sträcker sig i nacken. SCM hjälper också till att böja ryggraden. När SCM är stram, rörelser i alla dessa riktningar är hämmad. Stretching SCM, därför måste ske i mer än en riktning för att påverka båda delarna av SCM.

Sidohalsen Rota

Ett sätt att sträcka SCM är att rotera halsen sida till sida. Denna rörelse sträcker SCM på sidan av halsen som du vänder sig bort från. SCM aktiverar att vrida nacken. Den här övningen är lätt att göra när du står i linje, sitter på soffan, på jobbet eller till och med i duschen. Placera halsen så att din käke är vinkelrät mot halsen under denna stretching övning. Till skillnad från vissa andra sträckor, inte hakan inte stoppa ner eller lyfta upp. vrid åt vänster tills du känner en sträcka på höger sida av halsen. Håll i 20 sekunder. Vrid huvudet åt höger i 20 sekunder och sedan titta rakt igen. Vila i 15 sekunder och upprepa två gånger.

Forward Neck Rotationer

Den främre nack rotationer motion sträcker SCMS ett halvt halsvridande stretch. I stället för att cirkla halsen hela vägen runt till framsidan och baksidan, bara rotera till fram mål SCMS. Hakan kommer ner under denna övning att förlänga musklerna på ett annat sätt än de andra två sträckor. Till att börja släppa hakan långsamt mot bröstet. Lyft bröstet och dra tillbaka axlarna också. Därefter rotera huvudet åt vänster, så att ditt öra rör sig mot axeln. Långsamt rotera åt höger. Gör några hals rotationer i ett långsamt tempo.

Sternocleidomastoideus Stretch Med Chin Höj

SCM sträcka med en haka höjning innebär att luta haka upp i stället för att släppa ner. När det gäller sido börjar sträckan och sedan lyfta hakan förlänger muskeln. Till att börja SCM sträcka med hakan höjning, vända sig till se till vänster och sedan långsamt föra haka upp diagonalt peka mot taket. Lyft inte axlarna. Håll stretch i 20 sekunder och sedan vända rörelsen. Vila i 15 sekunder och sedan upprepa. Efter tre reps, sträcka till höger.