XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Huden inflammation du upplever från Retin-A är helt enkelt en lokal reaktion på den aktiva substansen i tretinoin. Mayo Clinic förklarar att tretinoin är ett recept retinoid som används för en rad olika hudproblem, inklusive akne, fina linjer och rynkor, åldersfläckar och även bristningar. Men krämer som innehåller denna ingrediens kan faktiskt utlösa hudirritation, vilket kan leda till inflammation och svullnad. Den utvecklar ofta snart efter applicering, men bör avta med tiden och användning.

symptom

Huden inflammation åtföljs ofta av andra symptom. Det är inte ovanligt att uppleva förnimmelser av stickande eller brännande samt rodnad, torkning och fjällning av huden från regelbunden användning, enligt Mayo Clinic. Given tidpunkt, kan huden bli vana vid medicinering och lokal reaktion kan minska i intensitet och svårighetsgrad. Det kan ta uppåt av tre veckor för irritation avta.

Dosering

Inflammationen kan vara en indikation på att den aktuella dosen är för stark för din hud eller att du ansöker för mycket medicin på en gång. Korrekt användning kräver endast en lätt beläggning längs drabbade eller problematiska områden, råder Mayo Clinic.

Användande

Inflammationen kan också vara ett tecken på att tiden mellan doserna är för kort. I stället för att tillämpa varje dag före sänggåendet, som normalt föreslås, kan din hud behöver en till tre dagar i mellan applikationer. Följ alltid anvisningarna som erbjuds av din läkare eller hudläkare.

försiktighetsåtgärder

När du använder tretinoin, är det också viktigt att undvika att tillämpa hudvårdsprodukter som innehåller alkohol, salicylsyra, resorcinol, svavel eller bensoylperoxid. Dessa produkter kan torka och skal huden, vilket lagt irritation och efterföljande inflammation. Undvik tvål, rengöringsmedel, kosmetika, rakkrämer och rakvatten som är för slipmedel på huden. Din läkare kan rekommendera produkter och ingredienser som är lämpligast för din hud och hudens känslighet. Solskyddsmedel är ofta föreslagits under användning av Retin-A, eftersom detta läkemedel kan leda till UV-känslighet, upprätthåller MedLine Plus.

Varning

Om inflammation inte avtar, eller den åtföljs av blåsor eller skorpbildning i huden, sluta använda den och kontakta din läkare omedelbart. Du kan behöva en ändring i medicinering eller en justering av dosen. Ytterligare användning kan förvärra irritation och inflammation i huden.