XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Aktivt kol är ett effektivt rättsmedel för att motverka effekterna av intagna gifter. Den absorberar irriterande i mage och tarmar, som gör den användbar för andra sjukdomar, liksom, såsom diarré, matsmältningsbesvär och tarmluft. Kontakta alltid en giftcentralen innan behandling av en person som har blivit förgiftad, eller innan du försöker avhjälpa en förgiftning själv. Varje kemikalie eller irriterande är annorlunda.

Instruktioner

1 Använd endast denna lösning om detta rekommenderas av din giftcentralen, och endast om den person som har intagit en gift är vaken och kan svälja. Om kol är i kapselform, kan personen behöva ta 15 till 20 kapslar för första hjälpen, beroende på toxiciteten hos den intagna gift och den mängd som tas. Om kol är i flytande form, följer rekommendationerna från giftcentralen.

2 Aktivt kol i flytande form är en svart dryck. Har den person svälja vätskan så snart som möjligt efter intag av förgiftning. Eftersom den typ av gift, är storleken på den person och tiden sedan intag alla beaktas hur mycket och hur ofta för att ta kol, är det rekommenderat att behandling ges i enlighet med rekommendationerna från en giftcentral eller lokal nödsituation rum.

3 Även om du använder aktivt kol som ett motgift för förgiftning, är det en bra idé att få personen till en akutmottagning så snart som möjligt för uppföljande vård. Detta är särskilt viktigt när det handlar om barn förgiftning.

Tips

  • Du kan använda aktivt kol för insektsbett genom att lägga bakpulver till vätska för att bilda en pasta och tillämpa den på bettet området.
  • Var noga med att dricka mycket vatten om du använder aktivt kol för tarm irritationer, eftersom det kan orsaka förstoppning.
  • Aktivt kol, som används för förgiftning, är inte densamma som träkol i din BBQ grop. Försök inte att göra din egen kol åtgärda. Köp medicinsk kvalitet kol och ha den till hands för nödsituationer, såsom förgiftning, samt behandling för mindre tarm irriterande.
  • Förgiftning av något slag är ett allvarligt tillstånd, särskilt för barn. Om du, eller någon du känner, har intagit en känd gift, ring din lokala giftcentralen före administrering någon behandling. Som med alla medicinska akut, om personen har svårt att andas, eller förlorar medvetandet, aktivera EMS (Emergency Medical System) genom att ringa 911.
  • Inte ge aktivt kol om förgiftning medlet är en stark syra eller alkali. Sådana medel kan orsaka brännande i magen, och ge kol kan störa förmågan hos en läkare för att se slemhinnan i magen under en tenta. Använd endast på rekommendation av giftet kontrollcenter eller akuten.