XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

För dem som upplever kronisk bihåleinflammation eller som upplever svårt att andas och sova på grund av sinus svullnad kan endoskopisk sinus kirurgi (ESS) rekommenderas när konservativa behandlingar misslyckas. Hjälp av ett endoskop (en tunn slang med en kamera på slutet) in genom näsan, kan en kirurg använda smala instrument för att ta bort blockeringar i sinus hålrum. Medan ESS orsakar minimala komplikationer i de flesta fall, i enlighet med Baylor College of Medicine), det finns risker med operationen.

Blödning

Halspulsådern, som är ansvarig för att tillhandahålla huvudet och nacken med blod, rinner genom sphenoid vägg, som löper bakom sinus väggen. I sällsynta fall kan halspulsådern perforeras under ESS. Detta kan orsaka svåra blödningar och i vissa fall, massiv blödning. Om detta inträffar under operation, måste en kirurg agera snabbt för att minimera blödning och reparera artären.

Spinal vätskeläckage

Enligt Ehealthmd.com är cerebrospinalvätska läckage en komplikation i 2% av ESS operationer i USA årligen. Detta kan inträffa när nervsystemet mellan turbinate, som ligger bakom sphenoid sinus, skärs eller hack under förfarandet. Om denna komplikation uppstår, kirurger är mest ofta i stånd att känna igen denna omedelbart och kommer att placera ett transplantat eller annat tätningsmedel över området.

Optisk nervskada

Även känd som en omlopps komplikation, kan en kirurg skada nerver och muskler i synnerven under ESS förfarande. Under operation, bör en kirurg noggrant övervaka ögonen för att observera tecken på skador. En av de mest allvarliga komplikationer i samband med ESS, kan skada på synnerven resultera i tillfällig eller permanent blindhet.

Nästårgången Stenos

Även känd som tårkanalen, som ger fluid till ögonen för att hålla dem fuktiga och flytta lätt kan nästårgången skadas under ESS förfarande eftersom det är endast 3 till 6 mm bort från sinus maxillaris hålighet, i enlighet med den Baylor College of Medicine. Detta kan leda till ett tillstånd som kallas epifora, där tårkanalen inte korrekt dränera, vilket resulterar i alltför många tårar.

synekier

Detta tillstånd inträffar när iris fastnar på linsen bakom den, som är känd som vidhäftning och kan förekomma som ett resultat av inflammation och ärrvävnad utveckling bakom sinus cavity. En tidig bidragsgivare till glaukom, om denna komplikation uppstår, en kirurg kan rekommendera en stent för att minska trycket i detta område.