XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Även med den bästa vården och hygien, kan sår och ärr bli infekterade. Med läkemedelsresistenta Staph infektioner gående epidemiska proportioner i vissa delar av USA i oktober 2007, enligt Center for Disease Control and Prevention, krävs fortsatt vaksamhet.

Ansvarsfrihet

När bandaging tas bort, är en liten mängd utsläpp som kan förväntas. Urladdningen bör inte vara längre än en dag. En stor mängd utsläpp eller någon obehaglig lukt är inte normalt. Gul, vit eller blodiga flytningar är tecken på infektion.

hudförändringar

Skorpa formning, ovanliga blåmärken, skalning och flagnande hud runt ärret är inte normalt. Rodnad är en normal del av läkningsprocessen av ett ärr. Om infektionen är inställningen i, kommer det röda området spridit sig till omkringliggande huden. Den röda området kan omge hela såret eller utspridda i strimmor liknar repor. Detta är ett tecken på att ärret är infekterade och sprider sig och kräver behandling. Ett annat symptom är om ärret blir inflammerad, uppvuxen och varm vid beröring. Testa ärr genom att trycka den lätt och jämföra temperaturen på huden på huden längre bort från ärret. När ärret är varmare än det andra området av huden, är det ett tecken på att ärret är infekterad.

allmän sjukdomskänsla

Värk eller influensaliknande symtom är ett annat tecken på att din ärr är infekterad, särskilt om du ställer ut någon av de ovan nämnda symptom. Oförklarlig feber, smärta och allmän trötthet kan innebära infektion är närvarande och har angett blodomloppet. Detta är ett allvarligt tillstånd som kräver omedelbar läkarvård.

Smärta

Smärta och viss klåda är att vänta med ett sår. När smärtan eller klåda blir sämre i stället för bättre, dina ärr inte läker ordentligt. Kontrollera med din vårdgivare för hur länge du ska förvänta antingen för att hålla. Om smärtan varar längre än normalt, kontakta din läkare. Om en gammal ärr plötsligt uppvisar något av dessa symptom, kontakta din läkare omedelbart.