XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man knyter en sötvatten räkor Fly


Sötvatten räkor kallas "Scuds" av gylfsportfiskare. Scuds finns i kallt vatten - våren bäckar och sjöar - med produktiva ogräs sängar. Scud mönster är enkla, med en böjd krok och segmenterade kropp. Eftersom sötvattens scud är en primär födokälla för öring, scud imitationer är vanliga i öring fiskarens flugasken. Bundna material är idealiska för att imitera Scuds "oregelbundna simning rörelser.

Instruktioner

1 Klämma en krok mellan käftarna hos skruvstäd. Börja linda tråden på kroken och täcka hela skaftet tills du når krokböjen.

2 Skär en 1-fot delen av 5x monofilament linje och hålla den på kroken. Justera positionen med en ände som börjar vid krokögat och resten sträcker sig förbi krokböjen. Linda tråden från krokböjen till krokögat, täcker monofilament med varje omslag.

3 Skär en 1-fot lång sektion av tydlig scud tillbaka med en 1/4-tums bredd. Scud tillbaka är enkel plastbit, så en vikt sektion av en klar plastpåse kan ersätta kommersiella versioner av materialet.

4 Applicera ett tunt strimma av dubbning vax till tråd. Vrid dubbning mellan fingrarna för att snurra den på tråden. Linda dubbade tråden från krokböjen till krokögat. Detta bygger kroppen på flugan.

5 Dra tydlig scud tillbaka över toppen av den dubbade kroppen. Applicera lätt spänning för att sträcka tillbaka och göra fem gäng wraps för att säkra den vid krokögat. Klipp bort överflödigt scud tillbaka.

6 Linda 5x monofilament från krokböjen till krokögat. Göra de wraps i ett diagonalt mönster med ännu mellanrum för att skapa segmente på kroppen. Gör fem tråd wraps att säkra monofilament och skära bort överskottet med en sax.

7 Hook en piska avsluta verktyget på tråden och vrid handtaget för att binda 10 halvslag knop vid ögat av kroken. Klipp tråden bort från kroken för att slutföra fly.