XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man mäta återhämtning Tidsåtgång Efter en mastektomi


Mastektomi kirurgi är avlägsnandet av en eller båda brösten för att bekämpa spridningen av cancer. Efter mastektomi kirurgi, precis som alla kirurgi, kommer du att ha en återhämtningsperiod innan du känner upp till par. Hur lång är återhämtningstiden efter en mastektomi? Svaret på den frågan varierar.

Instruktioner

1 Vet hur lång sjukhusvistelsen kommer att bli. Normalt kommer du att behöva stanna på sjukhuset för en till tre dagar för observation, men om det finns några komplikationer, såsom infektion eller blödning, kan din sjukhusvistelse vara längre.

2 Lär dig hur länge stygn kvar efter en mastektomi. Om upplösning stygn används, detta är inte ett stort bekymmer. Om icke-upplösnings stygn används, kommer de vanligtvis tas bort i sju till tio dagar. Din läkare kommer att kunna ge dig en bättre tidslinje efter mastektomi.

3 Plan för en fullständig återhämtning. Den normala återhämtningstid för en mastektomi är tre till sex veckor. Återhämtningstiden beror på kroppens reaktion på kirurgi och din postoperativ egenvård.

4 Förstå känslomässiga återhämtningstid. Förlusten av ett bröst från en mastektomi kan lämna en enorm känslomässig ärr på cancer överlevande. Den tid för emotionell återhämta sig kommer att variera för varje enskilt fall.

5 Gör saker för att påskynda återhämtningen. Följ läkarens förslag efter mastektomi vård för att påskynda återhämtningen. För emotionell återhämtning kan du vill gå med i en stödgrupp för att hjälpa till med dina känslor av förlust.

Tips

  • Följ läkarens anvisningar före operation för att undvika komplikationer som kan förlänga ditt tillfrisknande.
  • Inte köra bil förrän du kan göra ett nödstopp utan obehag, vanligtvis tio dagar eller så.