XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Rätt utbildning kan göra skillnaden mellan din första amatör vinst och din första amatör hjärnskakning. Framgångsrika boxare ägna betydande uppmärksamhet åt att utveckla benstyrka. Starka ben inte bara översätta till slagstyrka, men också bidra till fotarbete och uthållighet du behöver för att överleva flera omgångar i ringen.

stans~~POS=TRUNC

När en boxare kastar en punsch, är det inte bara överkroppen styrka, men också benstyrka som avgör hur mycket kraft stansen kommer att packa. Enligt Johnny Nguyen av ExpertBoxing.com kommer kliva framåt och växer upp foten ge dina slag mer makt. Detta gäller särskilt för uppercuts, som är beroende på styrkan i vaderna, glutes, fyrhjulingar och hamstrings för explosiv kraft.

fotarbete

Boxare behöver Dodge, bob och väv för att hålla sina motståndare gissa och att hitta placering för sina slag. Sido stepping, svänga, guppande och dans runt din motståndare alla kräver starka och smidiga ben, liksom förmågan att hålla balansen efter att ha tagit en punch. På MyBoxingCoach.com, skriver förre amatör boxare Fran Sands att starka flexibla ben är viktiga för vävning och kasta både inom och utanför rullande slag.

Uthållighet

En boxare måste ha tillräcklig benstyrka att pågå i mer än ett par rundor i ringen. Boxning tränare Ross Enemalt uppskattar att upp till 80 procent av en boxningsmatch är anaerob aktivitet. De intensiva skurar av energi som krävs i boxning efterfrågan som en boxare har en hel del av muskulär uthållighet i alla de muskelsystem som används i boxning, inklusive benen.

Förstärkning ben för boxning

Eftersom benstyrka är så viktig i boxning, bör din träning regim inkludera övningar för att stärka benen. Running stärker dina ben och ökar aerob uthållighet. Hoppa och hoppa rep också skick benmuskler. Lägga övningar som steg-ups - som använder en låda eller plattform och hantlar - till din vanliga rutin kommer att bidra till att stärka din glutes, fyrhjulingar och hamstrings. Personlig tränare Dave Robson rekommenderar ben humle med hantlar som ett annat sätt att bygga både benstyrka och balans.