XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man installerar en propeller på en Yamaha utombordare


Förr eller senare måste du ta bort och ersätta propeller på din Yamaha utombordsmotor. Det kan vara att du slog en sten eller en nedsänkt log och böjde en metall propeller, eller sprucken bladen på en plast eller komposit propeller. Eller kanske du har upptäckt att propellern på motorn är helt enkelt inte effektiv. Oavsett orsaken, och oavsett din mekaniska skicklighet, kan du installera propeller på din utombordsmotor själv eftersom det är mer komplicerat än att glida en ring på fingret eller skruva en mutter på en bult.

Instruktioner

1 Koppla bort tändkablarna från tändstiften för att undvika en oavsiktlig motorstart. Propellerskador kan vara svår, och med livshotande: inte chansa med detta.

2 Sätt tryckbrickan som du tog bort från propelleraxeln tillbaka på axeln på samma sätt och orientering som det var när du tog bort det. Tryckbrickan är avsmalnande sida kommer att matcha exakt med avsmalningen på propelleraxeln om du har gjort detta på rätt sätt.

3 Använd en ren butik handduk att applicera en måttlig beläggning av tunga marint fett på propelleraxeln. När du smörja axeln glida propellerenheten på axeln. Skjut enheten så långt upp på axeln som möjligt.

4 Vrid axelmuttern på propelleraxeln och dra åt med fingrarna. Specifikationerna i din bruksanvisning kommer att ge rätt åtdragningsmoment för axelmuttern; Använd en momentnyckel för att dra åt axelmuttern med rätt moment.

5 För in saxsprint i hålet som går genom axelmuttern och axeln. Använd tång för att böja ändarna av saxsprinten i motsatta riktningar, en till vänster, en till höger, för att ge extra säkerhet för din propeller.

Tips

  • Medan propellerinstallationsprocessen för Yamaha utombordare är okomplicerad, men variationer i propeller konfigurationer kräver en spacer för att säkerställa att muttern gör ordentlig kontakt med propellern.