XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En alkoholmätare är en anordning som används för att avgöra en persons alkoholkoncentration i blodet (BAC). Enheten används oftast av poliser när de drar över bilister de misstänker kan köra under påverkan av alkohol. Alkoholmätare är utformad för att vara portabel och lätt att använda, särskilt i de fall då personen vars andetag testas är samarbetsvillig eller instabil.

Värmer upp

När alkoholmätare först sätts på, kommer den att behöva en stund att värma upp före användning. Vissa modeller blinkar ordet "vänta" på skärmen i ca 20 sekunder eller tills enheten är på full effekt. Breath-tester.com indikerar att en ny alkoholmätare eller en som inte har använts under flera veckor kan ha spår av föroreningar på alkoholsensor, vilket kan fördröja enhetens förmåga att fullt ut strömmen. I ett sådant fall, rekommenderar Breath-tester.com att användaren trycker på strömbrytaren flera gånger för att rengöra sensorn.

Testning

När enheten är ordentligt uppvärmd, visas ordet "Blow" eller en relaterad symbol på skärmen. Ett pip hörs, och skärmen visar en nedräkning 10-0, vilket innebär att alkoholmätare är redo att testa. Enheten hålls sedan nära mynningen av den person som testas, och den person som blåser in i inhalatorn under ca fem sekunder. Om personen inte blåser när enheten är i testläge, kommer den slutliga BAC läsning komma tillbaka som 0.000.

läsning Resultat

Ett pip hörs för att indikera att alkoholmätare har avslutat sin testning. Resultaten visas på skärmen. Enheten larmar om testresultaten bestämma en BAC av mer än 0,05 procent, vilket är den nivå som de flesta förare upplever försämring.