XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En väl passande pjäxor är viktigt för komfort. Men ännu viktigare, är nödvändigt för en skidåkare kontroll på sluttningarna en bra passform. En skidåkare fot inne i bagageutrymmet bör inte röra sig från sida till sida, upp eller ner, fram och tillbaka, eller glida på hälen. Om foten rör sig i bagageutrymmet, kan du tappa balansen och förmågan att styra skidorna.

Instruktioner

Hur man mäter för pjäxor

1 Mät för längd. De flesta skidpjäxor är dimensionerade i centimeter av ett universellt mätsystem kallas storlekstabellen Mondo Point.

För att mäta för Mondo Punktstorlek:

Sätt på strumpor du planerar att bära skidor.

Placera en stor bit kartong / papper på golvet. Steg på papperet. Har en vän spår runt båda fötterna.

Med hjälp av ett måttband (välj en som mäter centimeter om möjligt), mäta konturen av varje fot från spetsen på den längsta tån på baksidan av hälen. Om storlekarna skiljer sig från fot till fot, använda den större mätningen.

Att konvertera inches till centimeter, multiplicera antalet inches med 2,54. (Exempel: 10 1/2 inches X 2,54 = 10,5 X 2,54 = 26,67 cm). Foten mätning i centimeter är din Mondo Point storlek (runt uppåt till närmaste heltal). Till exempel är en 26,67 cm längd en Mondo Point storlek 27.

2 Använd din måttband gång (välj en som mäter i centimeter eller millimeter om möjligt), för att mäta för bredd. Mät bredden på din skiss fot från bredaste punkten på bredaste stället.

Att konvertera inches till millimeter, multiplicera mätningen i inches med 25,4 (Exempel: 4 inches X 25,4 = 101,6 mm). Att omvandla centimeter till millimeter, multiplicera mätningen i centimeter med 10. (Exempel: 10.3 centimeter x 10 = 103 mm).

Om foten mäter 98 till 102 mm, har du en smal fot. En fot som mäter 100 to104 mm anses normal bredd. Breda fötter mäta 104 mm eller mer.

Var noga med att inte köpa en känga som är för lång för att kompensera för vad som verkligen är en alltför tätt passa känga i bredd.

3 Se till att höjden på stöveln och formen på start manschetten matcha formen på din underbenet. Pjäxor bör stödja din vikt när du huka och böja sig framåt vid knäet. Tungan i bagageutrymmet bör röra sig något.

I allmänhet, är skaftet på en mans pjäxor längre än axeln av en kvinnas boot.

4 Försök på det yttre skalet av kängan för att kontrollera skalet passform. Ta bort fodret från skalet. Skjut tårna framåt i skalet tills du känner den främre delen av bagageutrymmet. Kontrollera hur mycket utrymme mellan hälen och baksidan av bagageutrymmet. Leta efter 1/2 till 3/4 av en tum av utrymme mellan foten och baksidan av bagageutrymmet.

5 Kontrollera passningen av fodret innan du sätter insatsen tillbaka in i skalet. Tårna ska knappt vidröra framsidan av fodret, och foten bör inte sträcka ut fodret som helst.

Tips

  • Planerar att spendera en till två timmar med att försöka på stövlar.
  • Ta bort foten mätningar senare under dagen. Fötter tenderar att svälla under dagen, och mäter senare under dagen kommer att hjälpa dig att hitta en bättre övergripande passform.
  • Prova på flera varumärken för jämförelse.
  • Att köpa en känga för ett barn, kanske du vill ha lite utrymme för tillväxt, men kom ihåg att med tiden kommer fodret enligt en ny start packa och ge foten mer utrymme.
  • När du tror att du har hittat rätt boot, gå runt i det i minst 15 minuter. Ta sedan bort stövlar och strumpor. Kontrollera om rodnad / irritation på något område av dina fötter.