XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Leverfläckar, även kallad åldersfläckar, kan visas var som helst på kroppen, men oftast förekommer i de områden som utsätts mest för solen. Dessa fläckar är kopplad till funktionen av levern, men människor som används för att tro att levern var involverad eftersom fläckarna kan vara liknande i färg till levern.

Orsak

Leverfläckar förekommer oftast hos personer över 40 års ålder, enligt Medline Plus. Exponering för solen ökar mängden av melaninproduktionen för att slå fläckar på huden mörkare.

Funktioner

Färgen på åldersfläckar kommer att varierande grader av solbränna, grå, brun, rödbrun eller svart. De vanligaste platserna för leverfläckar inkluderar: ansikte, armar, rygg händer och axlar.

inte Cancersjukdomar

Leverfläckar kommer inte att vända sig till hudcancer, enligt Health Central. Formen på åldersfläckar blir oregelbunden, inte en perfekt cirkel. Huden i levern fläckytan är plan och jämn.

Behandling

De flesta leverfläckar kan blekas med hydrokinon grädde, som du kan köpa på de flesta apotek i två procent styrka. Laser hud ytrenovering, dermabrasion, kemisk peeling och cryotheraphy kan också ta bort leverfläckar.

Förebyggande

För att förhindra leverfläckar, använda solskyddskräm och hålla sig borta från solen så mycket som möjligt. Bära en hatt och skyddande kläder för att hålla solen från ditt ansikte.