XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Viktminskning kirurgi är perfekt för alla som är mer än 100 pounds övervikt eller har ett kroppsmasseindex (BMI) av 35 till 40. Efter ingreppet, är det viktigt att du får rätt vård och näring för din kropp. Med många förfaranden, är magen reduceras i storlek och kräver lite mat för att bli full. Undernäring kan uppstå om du inte äter tillräckligt med livsmedel med viktiga vitaminer och mineraler.

Undernäring

Malabsorptive viktminskning operationer är oftast skulden för undernäring. Detta förfarande minskar mängden kalorier och näring som kan absorberas i tarmkanalen genom en bypass av de mindre tarmen. Eftersom tunntarmen inte kan smälta ätit mat, vitaminer och mineraler inte absorberas i kroppen.

Enligt en tidskrift för American Family Physician, patienter som genomgår malabsorptive förfaranden är mer benägna att drabbas av undernäring i jämförelse med andra viktminskning förfaranden som laparoskopisk banding, som är där ett band placeras runt övre delen av magen för att minska sin storlek att konsumera mindre mat.

Förutom undernäring, de som genomgår en malabsorptive förfarande löper också risk för anemi. Eftersom tarmen är inte att kunna absorbera vitaminer och mineraler, det orsakar kroppen att bli brist på järn, vilket leder till anemi. Efter en distal gastric bypass, kan patienterna uppleva låga nivåer av kalcium och protein, såväl som brister på vitamin A, E och D, vilka är fettlösliga. Den distala gastric-bypass förfarande är utformat för de 200 pounds eller mer övervikt och uppnås genom att minska storleken på magen genom häftning och sedan fästa den tunntarmen till magen närmare till kolon, vilket minskar mängden mat absorberas i kroppen .

förhindra undernäring

När proceduren är klar, följa upp regelbundet med en läkare för att säkerställa att du får rätt kost och ta vitamin- och mineraltillskott, om det behövs. För en kalciumbrist, med kalcium och vitamin D tillsammans kommer att se till att kalcium absorberas i kroppen. Ta 1000 mg kalcium per dag med 800 IE av vitamin D.

För järnbrist, ta 100 till 200 milligram av en järnsulfat tillägg varje dag eller generiskt järn gel tillägg. För menstruerande kvinnor, 300 till 350 milligram är nödvändigt att ersätta järn i kroppen. Proteinbrist kan också orsakas av gastric-bypass-kirurgi, och protein måste vara närvarande i kroppen för att bibehålla muskelmassa. Använda extra protein shakes som innehåller minst 10 gram protein i varje portion och har ingen mer än 30 gram socker.