XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Ingredienserna i Bag Balm

Bag Balm släpptes första gången i slutet av 1800-talet för att behandla en ko ömma juver, men har sedan dess vuxit i popularitet som ett allrengöringsmedel salva för människor också. Tre stora produkter omfattar Bag Balm ingredienser --- detta recept har inte förändrats sedan det skapades först --- och ge Bag Balm lugnande, fuktgivande effekter för vilka det är känt.

8-hydroxikinolin sulfat

Bag Balm tillverkaren innehåller 8-hydroxikinolin-sulfat på en 0,3 procent koncentration. I Bag Balm, det fungerar som en antiseptisk, enligt National Cancer Institute, hjälper till att döda bakterier. Den fungerar också som en stabilisator för att hjälpa Bag Balm behålla sin konsistens. Miljö arbetsgruppens kosmetiska databas rankas kemikalien som en 5 på en skala från 0 till 10, där 0 är säker och 10 är farliga för din hälsa. Enligt gruppen, kan det bidra till cancerrisker och har okända effekter på huden när kvar på under längre tidsperioder.

Lanolin

Lanolin fungerar som en av de viktigaste grunderna för 8-hydroxikinolin-sulfat. I Bag Balm, hjälper det att både mjuka och återfukta huden, enligt National Cancer Institute, kan resultera i mjukare, mer smidig hud. Det är relativt säker, även om det kan orsaka en allergisk reaktion eller har osäkra effekter när dess nivåer bygga upp i kroppen, enligt Environmental Working Group.

Vaselin

Petrolatum är den andra basen ingrediens för 8-hydroxikinolin-sulfat. Precis som lanolin, hjälper det också för att återfukta huden. Det kan också hjälpa till att skydda huden mot UV-strålar och fällor fukt i huden, enligt Environmental Working Group. Gruppen rankas vaselin utgöra en mycket låg hälsorisk --- det rankas 2 på en skala från 0-10, där 10 är farligt --- men kan vara giftiga för dina organ om de konsumeras.