XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hemlagad Terräng hundspann


Flexibilitet och styrka är de viktigaste komponenterna i en hemmagjord hundspann byggd för att glida smidigt över all terräng. En grundläggande hundspann består av två löpare, en ram som håller löparna på plats, en borste båge, styre, broms och en säng för en kälke släde eller en korg för en korg släde.

Hundspann Design

En hemmagjord terräng hundspann är utformad för att vara låg och bred för stabilitet. Stark upphängning är också en viktig designelement så att släden kan stå emot alla typer av terräng. Slutligen är ett effektivt bromssystem avgörande för utformningen av släden. Bromssystemet tillåter en förare att undvika skador på släden från hinder såsom stenar och träd.

Slädhund Material

Vissa hundspann görs främst av trä medan andra använder mer metall och plast. Oavsett material används för att göra släden måste fokus vara på lätthet, styrka och flexibilitet. Alltför stor flexibilitet kan göra en släde svår att kontrollera och för lite kan orsaka släden för att bryta isär. Vit ask och björk används ofta för trä delar av en släde. Ultrahög molekylvikt (UHMW) plast används normalt för löparna och för bädden av en kälke släde.

löpare

Att bygga rätt löpare för en hemmagjord hundspann avsedd att täcka all terräng är kritisk. Bredare löpare hantera mjuk snö bättre och längre löpare resa bättre över ojämn land. Plast på medarna på släden ta ganska stryk och måste bytas ofta. Den snabba förändringen kanalsystemet (QCR) är en aluminiumskena som är fäst vid löparna och nya löpare plast glider över rälsen. Detta system sparar förare mycket tid men det är dyrt att installera. Löparna är bultade till den främre ribban och på styret struts.

Kälke eller korg Släde

De två typerna av hundspann är kälke och korg. Bädden av en kälke släde är gjord av UHMW plast, sitter ca 2 inches ovanför ytan och är bultad till löparna. En korg släde har en upphöjd bädd gjord av trä som sitter ungefär 10 inches ovanför marken. Korg slädar prestera bättre på bländning is, hård-pack och sido kullar. Loaded korg slädar är dock mindre lättmanövrerad och stabil än en laddad kälke släde.