XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur kan Mögel växer i frysen?


Insidan av hushållsapparater som frysar och kylskåp är de främsta platser för mögelbildning. En frys, medan generellt för kallt för mögel att frodas, kan ha de rätta förutsättningarna för att det ska växa.

Mögel

Dean Dorman, miljöspecialist vid University of Georgia, identifierar mögel som en form av mögel som trivs i fukt och värme. Mögel är en svamp som färdas genom luften som små sporer. Det kan avge en stark lukt och är typiskt grön eller svart. Frysar och kylskåp uppmuntra mögeltillväxt, eftersom de är fuktiga miljöer med organiskt material.

odlingsförhållanden

De kalla temperaturer av operationell frys hämmar generellt mögeltillväxt, men avfrostning eller vilande frysar kan faktiskt uppmuntra det. Fukt instängd i kombination med varma temperaturer och brist på ljus, kan vårda mögel sporer. Organiskt material, som spillts mat eller dryck, ger mögel en näringskälla som att äta.

Tillväxten i Cold

Enligt Center for Disease Control, det finns flera typer av mögel som kan växa i olika miljöer. Medan formar vanligtvis föredrar fuktiga, varma klimat, det finns vissa mögel som har varit kända för att stå emot kallare temperaturer.