XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man gör en Plains pilbåge


Slätter longbows var kortare bågar bärs av indianer. Plains stammar jagade djur såsom den stora Bison, som reste i hjordar och var ganska snabbt om överraskad. Jakt dessa djur var mycket säkrare från hästryggen än på marken bland stampeding hovar. Men longbows sätta indianer i underläge eftersom det var svårt att svänga fören runt hästarnas ryggar. Således var Plains pilbåge bildas, med användning av en mycket kortare design- och stommaterial som inte finns i bågar fram till denna punkt i historien. Plains longbows kan fortfarande byggas idag, med hjälp av moderna material och uppfinningsrikedom.

Instruktioner

1 Använd bandsåg och klippa Red Oak virke till 36 inches i längd. Hitta mitten av brädan på längden och bredden och markera denna position med ett "X". Mät tre inches ovanför denna punkt och tre inches nedan och markera detta som din handtagsområdet.

2 Mät en halv tum på vardera sidan om centrum vid spetsarna på fören. Med hjälp av SnapLine, skapa en rak linje mellan varumärkena tips och de bästa kanterna av handtaget. Använd bandsåg för att skära ut detta mönster, som är lemmar din båge.

3 Låt rawhide blöt i ungefär en timme i varmt vatten för att göra det trevligt och smidig. Efter det har absorberats, ta bort den från vattnet och badda den torr. Måla ett skikt av trälim på baksidan av fören lemmar och på ena sidan av råhuden. Låt torka tills något klibbig och sedan sprida rawhide längs baksidan av fören, limmade sidor röra. Använd ACE bandaget tätt linda rawhide på fören. Låt torka i 48 timmar.

4 Börja rakning och forma benen med drawknife och rasp när rawhide har torkat och du har tagit bort ACE bandage. Knyt ett snöre till spetsarna av din båge och långsamt spänna bågen för att undersöka böj eller "brukare" i armar och ben. Ta bort trä där hårda fläckar eller gångjärn är närvarande.

5 Carve sträng hack i spetsarna på fören och forma handtaget för att passa din hand. Täta bågen med åtminstone tre skikt av polyuretan och låt torka i 48 timmar. Mode ett handtag ur skrot läder och limma det på fören. Köp en bågsträng som är fyra inches kortare än den totala längden på bågen och sträng pilbåge upp. Testa bågen vid fullt uppdrag och sedan få skytte!

Tips

  • En lämplig källa för rawhide stålband är rawhide hundgodis från stormarknader. Hitta den största rawhide ben du kan och låt den dra i en hink över natten. Nästa dag kan du knyta och separera rawhide bitar från varandra.
  • Bär skyddsglasögon under rotskottsstadiet processen och föra processen långsamt. Detta är platsen för de vanligaste fel i bågar, vilket kan leda till en explosion av splitter.