XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Snowshoe Läderbehandling


Ingenting är riktigt lika uppfriskande som flammande ett spår genom nyfallen snö medan klädd i ett par av traditionella trä snöskor hålls till dina stövlar av Rawhide bindningar. Samtida snöskor gjorda av ramar belagda med svart epoxi glasfiber är lättare att underhålla än deras massivt trä motsvarigheter, men rawhide bundna trä snöskor lyssna tillbaka till början av sporten och är väl värt den lilla extra ansträngning som krävs för att bevara dem.

Vård av linor

Snowshoe Läderbehandling

Möss älskar att tugga på rawhide snöskor snör.

Rawhide linorna sag om inte regelbundet lackade. Våt rawhide måste sakta och försiktigt torkas bort från någon direkt värmekälla för att tillåta lädret att dra ihop sig till sin ursprungliga form. Lämnar våta snöskor i bakluckan på en kall fordon kommer att orsaka frysning av läder inträffa. Utan ett skikt av lack för att skydda rawhide kan frysta linorna blir sprött och bryts. Trä snöskor bör alltid förvaras torrt i en sval plats bort från de skadliga UV-strålar från solen och otillgängliga Rawhide hungriga gnagare.

Skydd för livslångt användning

Traditionella trä snöskor var utformade för att hålla en livstid. Med flitig vård och årligt underhåll kan din pågå lika länge. En årlig vapen klarlack bevarar både rawhide och träramen från härjningar vinterväder. En bit av medel grit sandpapper bör användas för att ta bort lösa flingor av lack före applicering av ett nytt skikt. Det är viktigt att tillämpa lack frikostigt särskilt i områden som är utsatta för slitage som rawhide vid ankeln och under foten. Efter 48 timmars torktid, är ett andra skikt rekommenderas.

den Varnish

Fritids båtägare med vintage lövträ vattenskotrar vet de skyddande egenskaperna hos marina prick lack. Denna produkt är lika bra för behandling av trä snöskor med läder bindningar. Denna lack är formulerad med en kombination av fenolharts, kinesisk träolja och ultravioletta inhibitorer. Resultatet är en hög glans som böjs för att förhindra sprickbildning. UV-inhibitorer skyddar mot solskador. Varathane kan användas i stället för spar lack så länge det också innehåller UV-hämmare.

Förvaring frågor

Trä snöskor med rawhide eller traditionella handgjorda babiche snörning måste förvaras på rätt sätt under lågsäsongen. Värme och fukt med otillräcklig ventilation kan orsaka tillväxt av mögel och mjöldagg på skosnörena. Om snöskor har utsatts för vägsalt, bör en mild tvätt och lufttorka i en 62-68 grader Fahrenheit miljö bort skadliga ämnen som skulle ha orsakat läder försämring om de lämnas på linorna. Hängande skorna på en träpinne på baksidan av en säker garderob kommer att avskräcka hungriga möss.

Skadekontroll

Om dina läder visar tecken på slitage mitten av säsongen, bör linorna omedelbart behandlas som de skulle ha varit en förberedelse för lågsäsong lagring. Det är alltid en bra idé att kontrollera snöskor efter varje trek att inspektera skador och ta itu med det innan venturing ut på banorna igen. Regelbundet underhåll förlänger livslängden på din utrustning och därigenom öka din njutning av sporten.