XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad är orsakerna till ljus, yrsel och amp; Room Spinning?

Översikt

Yrsel och yrsel tillsammans med en känsla av att rummet snurrar, kallas svindel, har många orsaker. Yrsel ensam inte utgör svindel - per definition, yrsel och / eller yrsel måste åtföljas av spinn eller rörelse känsla. Symptomen på svindel sträcker sig från irriterande att lamslå och upplevs av vissa som ett tillfälligt tillstånd, men är permanent i andra. Den vanligaste orsaken är en störning i vestibulära systemet, som består av innerörat, vestibular nerv och hjärnan.

Lägesyrsel

En av de vanligaste orsakerna till yrsel, lägesyrsel eller BPPV, förekommer oftast hos personer över 60 års ålder, de Mayo Clinic stater. Ändra position eller vrida huvudet ett visst sätt utlöser intensiva men korta episoder av yrsel, yrsel och yrsel som vanligtvis varar mindre än en minut. Illamående, kan förlust av balans, dimsyn och kräkningar förekommer också. Omkring 50 procent av tiden, är ingen anledning känd, men huvudskada eller skador på innerörat kan orsaka BPPV. Behandlingen består av canalith ompositionering, som rör sig partiklarna i innerörat genom att långsamt föränderliga huvud positioner under en läkares riktning. Kirurgi för att blockera den felande delen av innerörat minskar BPPV i 90 procent av fallen där canalith ompositionering misslyckas, enligt Mayo Clinic.

akustisk neurom

Akustisk neurom, en icke-cancerös långsamt växande tumör i nerven som förbinder örat och hjärnan, orsakar svindel, yrsel, yrsel tillsammans med ringningar i örat, huvudvärk och domningar eller smärta i ansiktet eller ett öra. Sällan, akustisk neurom orsakar också ett öga att vidgas, ansikts hängande och dregling. Kirurgiskt avlägsnande av akustiska neurom kan leda till hörselskador och nervskador, varnar MedlinePlus.

Ménières sjukdom

Ménières sjukdom kan orsaka hörselskador eller ett rytande ljud förutom svindel och yrsel. Problem med vätskenivåer i labyrinten, en del av innerörat, orsaka Menieres sjukdom. Omkring 615.000 människor i USA har Ménières sjukdom, National Institute on Dövhet och andra smittsamma Disorders stater. Ménières sjukdom kan inte botas men symtomen kan förbättras genom att minska vätskeansamling, sluta röka och skära ner på alkoholbruk och tar allergi mediciner.

labyrintit

Labyrinthitis, inflammation i innerörat strukturer som kallas labyrinter, kan orsaka yrsel, yrsel och yrsel tillsammans med illamående, kräkningar, hörselnedsättning och snabb sida till sida ögonrörelser kallas nystagmus. Bakterie- eller virusinfektioner eller trauma kan orsaka labyrintit, som vanligtvis förbättras inom flera veckor utan behandling. Bakteriella infektioner svarar på antibiotika; läkemedel för att minska illamående kan också hjälpa, The Merck Manual staterna.